Konsthall

Språk Språk

Julsalong 2017

Norrtälje konstförenings jurybedömda Julsalong 2017 öppnar den 9 december 2017 och stänger den 14 januari 2018 i Norrtälje konsthalls lokaler på Galles gränd 7. Julsalongen 2017 är till för alla som har en anknytning till Norrtälje kommun och ska avspegla kommunens befolkning, när det gäller utställare och besökare.

Visa dina konstverk – ansök till Julsalongen!

Varje år arrangerar Norrtälje konstförening Julsalongen. Vart annat år visas den i Norrtälje konsthalls lokaler och då som en jurybedömd sådan. Ansök med fotografier på högst fem konstverk. En jury tittar på alla konstverk som har lämnats in och beslutar om vilka som kommer med Norrtälje konstförenings jurybedömda julsalong 2017, samt ”De refuserades salong” i Norrtälje museums lokaler på våning 2. Alla som har lämnat in en ansökan får besked om hur juryn har beslutat antingen med brev eller med e-post. Alla som söker får där med minst ett verk antaget till antingen Julsalongen 2017 eller ”De refuserades salong”.

Vem kan ansöka?

Både yrkesverksamma konstnärer och amatörer som fyllt 18 år och har anknytning till Norrtälje kommun kan ansöka om att delta i Julsalongen.

Vilka konstformer kan ställas ut?

På Julsalongen kan måleri, skulptur, teckning, grafik, fotografi, textil och video och installationskonst ställas ut.

Hur ansöker du?

  • Ansök med högst fem konstverk. Verken ska vara högst tre år gamla och vara till försäljning. Bildkonst ska vara förberedd för att kunna hängas upp.
  • Skicka eller lämna in fotografier av konstverken. Inga originalverk ska lämnas eller skickas in under ansökningsperioden.
  • Pappersfotografier ska vara i färg och vara maximalt 20 x 30 cm. Digitala fotografier ska vara 20 x 30 cm i 300 dpi (i högupplöst format). Märk varje fotografi och DVD (gäller endast videoverk) tydligt på baksidan och digitala bilder på framsidan med verkets titel, verkets mått, verkets material, ditt namn, adress och telefonnummer.
  • Hämta ansökningsblankett i Norrtälje konsthalls lokaler på Galles gränd 7, på alla Norrtälje kommuns bibliotek, eller ladda ned här på sidan.
  • Fyll i och skicka in ansökningsblanketten tillsammans med pappersfotografierna/digitala fotografierna av dina konstverk. På blanketten står vart de skall skickas.
  • När du skickat in din ansökan sätter du in 200:- på Norrtälje konstförenings bankgiro: 674-1540. Märk din betalning med förnamn och efternamn.
  • Alla konstverk måste vara till försäljning, varpå Norrtälje konstförening tar 25% i provision.

Skriv ut din ansökningsblankett till Julsalongen 2017 här.

När ansöker jag?

Din ansökan ska senast vara inlämnad den 20 november 2017.

Julalongen och ”de refuserades salong” börjar 9 december 2017 och stänger 14 januari 2017.

Vad händer med min ansökan och när får jag besked?

En jury tittar på alla konstverk som har lämnats in och beslutar om vilka som kommer med Norrtälje konstförenings jurybedömda julsalong 2017, samt ”De refuserades salong” i Norrtälje museums lokaler på våning 2. Alla som har lämnat in en ansökan får besked om hur juryn har beslutat antingen med brev eller med e-post. Alla som söker får där med minst ett verk antaget till antingen Julsalongen 2017 eller ”De refuserades salong”.

De konstverk som har kommit med ska lämnas in till Norrtälje konsthall tisdag 5 december och onsdag den 6 december 2017 mellan kl 10-16.

Konstverken ska hämtas måndag 15 januari mellan 10.00 – 17.00 2018 efter att utställningen har stängt. Fotografier av konstverk återsänds inte.

Juryns val

Juryn delar ut ett pris "Juryns val" på 10 000 kronor till en deltagare i Julsalongen 2017. Detta sker under utställningens sista dag söndag den 14 januari.

Folkets val

Besökarna i utställningen får själva rösta om vilket verk som ska tilldelas Folkets val. Vinnaren utses i samband med Juryns val söndagen den 14 januari.

Vill du ha mer information?

Om du vill veta mer om utställningen eller har andra frågor välkommen att kontakta konsthall.museum@norrtalje.se. Klicka här för fler kontaktuppgifter.

Varmt välkommen med din ansökan!