Bibliotek

Språk

Låna datorer och internet

Datorer

På biblioteken i Norrtälje, Rimbo, Hallstavik och Väddö finns datorer som du kan låna gratis. För att logga in på en lånedator behöver du ha ett bibliotekskort. Du kan logga in genom att skriva i in numret på ditt bibliotekskort eller ditt personnummer, samt din pin-kod.

Det är kostnadsfritt att låna datorn och det är självservice som gäller. Datorn har Office Libre och internetuppkoppling. Du kan göra utskrifter (A4, svartvitt eller färg). Utskrifter kostar 3 kr/sida (svartvitt) eller 6 kr/sida (färg). De betalas direkt när du skriver ut via Princh och med kontokort (ingen betalning över disk). Ring personalen för att få dina papper när det står att utskriften är klar.

Tack för att du stannar hemma om du har minsta förkylningssymtom eller känner dig sjuk så att vi tillsammans kan bidra till minskad smittspridning!

 

Bibliotekens lånedatorer har programmen som ingår i LibreOffice. När du är inloggad på en lånedator kan du också använda alla våra databaser och elektroniska uppslagsverk. Läs mer om detta i avsnittet Sök i bibliotekens databaser.

Det går bra att koppla in sitt USB-minne i en lånedator. Om du vill lyssna på något behöver du hörlurar som du medtar själv. Hörlurar finns inte att låna eller köpa på biblioteken.

Det går bra att skriva ut från bibliotekens lånedatorer, läs mer om det i avsnittet Skriv ut och kopiera.

Trådlöst nätverk

Alla bibliotek i kommunen utom Biblioteksbussen har ett trådlöst nätverk som du kan använda gratis. Det enda du behöver göra är att söka upp nätverket NK_Freesurf i din dator, telefon eller surfplatta. Det krävs varken bibliotekskort eller kod för att använda nätverket.