Bibliotek

Språk

Provläsarna

Du som är mellan 13 och 19 år kan få en bok att recensera! Din recension visas sen på vår hemsida. Det kan vara en text, en film eller någon annan typ av recension. Du får såklart behålla boken.

Så här går det till!

Du väljer en av böckerna här nedanför. I formuläret till höger fyller du i vilken bok du vill ha, vilket bibliotek du vill hämta den på och dina kontaktuppgifter. Vi mailar dig när boken finns att hämta. Sen är det bara att hämta boken, läsa och skicka in din recension. 

Lämna förslag på böcker!

När du har fått och recenserat en bok åt oss så är det fritt fram att även lämna in egna förslag på böcker att recensera. Du kommer då ha förtur i fall vi bestämmer oss för att inkludera boken i utbudet. Har du ett förslag? Maila det till silvana.lotz@norrtalje.se.

Böcker att välja bland

Håll utkik på den här sidan. Snart lägger vi till nya böcker som du kan välja bland.

 

Romaner

 

 DonnyDonny av Thomas Halling.

"Donny är så ensam. Han skolkar och hänger på stan. Där finns farorna och snart har Donny ställt till det ordentligt för sig. Sedan blir det bara värre och värre.

En lättläst och angelägen bok som inte väjer för verkligheten."

 

 

Det sextonde åretDet sextonde året av Kim Liggett.

Sextonåriga Tierneys nådeår närmar sig. Under ett års tid ska hon och byns jämnåriga unga kvinnor leva avskilt från samhället, på en ödslig plats i skogen. Därefter ska de återvända renade och redo för äktenskap.

Snart inser Tierney att det svåraste är inte att försöka överleva i skogen. Det farligaste är inte jägarna, som väntar på en chans att få tag i en av flickorna för att tjäna pengar på svarta marknaden. Det stora hotet är de andra flickorna. För är det något som är verkligt så är det att nådeåret kan driva vem som helst till vansinne. Och det är inte alla som kommer att klara sig.

 

Inte din babyInte din baby av Seluah Alsaati.

Samira har tre krav på en kille. Han ska kunna bete sig, vara intelligent och kunna tillfredsställa en tjej. Men att hitta en som uppfyller alla kraven verkar svårare än att hålla ett par vita sneakers vita. Men så träffar hon Nabil och allt verkar stämma. Han uppmuntrar henne att skriva raptexter och intresserar sig för hennes fotboll. Lite för intresserad kanske? Snart vill han kontrollera allt hon gör och tillvaron blir hetsig.

 

 

Bli provläsare!

Anmäl dig

Vill du bli en provläsare? Anmäl dig via det här formuläret!

Boktipsarkivet

Läs provläsarnas recensioner i boktipsarkivet

 Boktipsarkivet