Konsthall

Språk

Ann Eringstam

Ann Eringstam
Two sides of a story

Vi har den stora glädjen att få presentar konstnären Ann Eringstam med utställningen och fotoserien Two sides of a story. Ett projekt som handlar om en familjehistoria där hennes mamma och mormor skiljdes åt för över 60 år sedan. Om förlusten av en dotter och om en återförening som blir både en hyllning och en berättelse om vad som skedde för över 60 år sedan.

Ann Eringstam ställer existentiella frågor utifrån dåtid – nutid och framtid - hon ställer frågor som vi inte har några svar på och dessa frågor finns som beröringspunkter i flera av hennes tidigare bilder och fotosviter.

”Dock kan det förflutna och framtiden mötas. Det händer. Vi kan vara relativt säkra på en berättelse från det förflutna, men framtiden berättar en annan historia, den som blir verklig i en annan tid” Ann Eringstam

Ann Eringstam behandlar ofta filmens utopiska bild av människan och hennes konstverk kontrasterar de ideala men orealistiska bilder av den fiktiva verkligheten med våra egna tankar om norm, identitet och verklighet.

Hon skapar en unik bildvärld där realism, fiktion och ett scenografiskt tänkande är bärande delar av uttrycket och med ett innehåll av symboler som är öppet för individuella tolkningar.
Ann Eringstam avslutade sin Master i fotografi från högskolan Valand i Göteborg 2006, hon arbetar som universitetsadjunkt Akademin Valand 50%, institutionen för fotografi sedan 2011. Hon har gjort flera utställningar i Sverige, Finland, Frankrike, Tyskland, Nederländerna. Separatutställning på Finlands fotografiska museum, kulturhuset i Stockholm, Galleri Thomas Wallner, Galleri Thomassen och medverkat på bl.a. Göteborgs konstmuseum, Liljevalchs konsthall, Örebro konsthall och hasselblad Center.

Ann Eringstam skapar en egen unik bildvärld där realism och fantasi är centralt i fotografierna som hon skapar ibland kanske betraktaren kommer att tänka på surrealistiska bilder eftersom man ofta ställer sig frågan: Är det verkligt eller ej? Ann Eringstams använder sig av ett scenografiskt tänkande där kombinationen av ljus och olika symboler visar bildens innehåll.  


För mer information och pressbilder, vänligen kontakta Helén Hedensjö, konstnärlig ledare, Norrtälje konsthall. 0176-716 75 eller helen.hedensjo@norrtalje.se

Vernissage
Varmt välkommen till vernissage av Ann Eringstams utställning ”Two sides of a story”. Lördag 31/8 kl 12- 16. Utställningen invigs kl. 15 av Helén Hedensjö, konstnärlig ledare på Norrtälje konsthall. Från kl.13 och fram till 15 kan våra minsta besökare följa
med på en Workshop i Studion tillsammans med vår barnpedagog Victoria Brännström.


Lunchvisningar följande onsdagar kl.12.00: 4/9, 11/9, 25/9, 2/10, 9/10.

Vernissage: Lördag 31/8 kl 12.00-16.00
Utställningen pågår 31/8-13/10 2019
Plats: Norrtälje konsthall. Galles gränd 7 Norrtälje, 0176-71409, Buss 676 från Tekniska högskolan i Stockholm. Buss 677 från resecentrum i Uppsala. Fri entré.

 

 

Ann Eringstam