Bibliotek

Språk

Börja släktforska

På biblioteken i Norrtälje finns böcker och databaser för dig som vill släktforska. Om du vill ha hjälp att komma igång med din släktforskning kan du med fördel vända dig till Stadsarkivet i Norrtälje. Du når deras webbplats via denna länk.

Du kan också ta kontakt med Norrtälje släktforskarförening. Deras webbplats hittar du via denna länk.

Användbara databaser

Arkiv Digital - svenska

Innehåller fotografier av Sveriges kyrkböcker. Arkiv Digital är tillgänglig från bibliotekens datorer. Klicka här för att komma till Arkiv Digital.
Du behöver inte att fylla i något användarnamn eller lösenord, klicka bara på logga in -knappen. Vi rekommenderar att du använder webbläsaren Chrome för att bläddra i Arkiv Digital.

Om du vill rensa din sökhistorik i Arkiv Digital klicka på Inställningar på första sidan. Välj sedan Avancerat och Rensa sessionsdata och logga ut.

På Youtube finns det korta instruktionsfilmer om hur du söker i Arkiv Digital.

SVAR - svenska

Här kan du forska och göra anpassade sökningar i Riksarkivet, Sveriges största samling av digitaliserade arkivhandlingar och ett flertal olika databaser. Det finns ca 73 miljoner publika bilder (motsvara ca 131 miljoner sidor). SVAR är tillgängligt från bibliotekens datorer och du kan även beställa mikrofilmade kyrkböcker och domstolsprotokoll på webbplatsen. Klicka här för att komma till SVAR.
 

Nya släktforskningsböcker