Bibliotek

Språk

Det var då - Promenader i Norrtälje historia.Hur såg det ut på Stora Torget för 100 år sedan? Norrtäljes badortsepok – vad var det? Höga Bärg – var låg de? I den här boken får du följa med Norrtäljes historie- och kulturprofil Lennart Jansson på promenader i det Norrtälje som en gång var.

Lennart berättar på sitt kunniga och trivsamma sätt om den originelle Gustav Bonde – greven som högg i sten. Om kungar på besök. Om de stora höstmarknaderna. Om August Strindberg och Astrid Lindgren i Furusund och Tove Jansson på Blidö. Och mycket mer.

Det var då är späckad med fascinerande bilder från det gamla Norrtälje, hämtade ur bland annat färghandlare Nordströms fotosamling och Roslagsmuseets samling.

Lennart Janssons insatser för kulturen i Roslagen går inte att överskatta. Han var ordförande i Roslagens Fornminnes- och Hembygdsförening i över 50 år. Han har varit ordförande i Nordströmska stiftelsen och styrelseledamot i Pythagoras industrimuseum. Han är Roslagsambassadör, stadsguide och vigselförrättare. Och han är en oförliknelig historieberättare.

I den här boken tar dig Lennart med på promenad i Norrtäljes och Roslagens historia.

Författare: Lennart Jansson
Sidor: 133
Utgiven år: 2015

Pris: 160 kronor

Boken säljs på Norrtälje stadsbibliotek, Biblioteksbussen samt biblioteken i Rimbo, Väddö och Hallstavik. Den finns också att köpa på Norrtäljes museum och konsthall samt på Pythagoras industrimuseum. Du kan också beställa boken via detta formulär. Eventuell fraktkostnad betalas av beställaren.

Sökfasetter

Läs mer