Bibliotek

Språk

Mello

Här kommer tips på böcker för den som vill läsa om schlagerliv och fakta om Melodifestivalen:

Cirkusdeckarna och mellomysterietCirkusdeckarna och mellomysteriet av Dan Höjer och Stina Lövkvist.
De två största stjärnorna på Cirkus Pommery är de unga tvillingarna Kaspar och Katinka. Publiken häpnar när de visar sina fantastiska konster. Men Kaspar och Katinka gillar också mysterier. Så när vinnarpokalen stjäls inför finalen av Melodifestivalen i Solna, tar tvillingarna upp jakten på bovarna. Det blir ett dramatiskt äventyr där de unga deckarna slåss med golvmoppar, blir hotade med pistol och förföljer skurkarna i direktsänd teve! Del 20 i serien.

 

Cirkusdeckarna och schlagermysteriet Cirkusdeckarna och schlagermysteriet av Dan Höjer och Stina Lövkvist.
Den andra boken om Cirkusdeckarna. Tvillingarna Kaspar och Katinka är de största stjärnorna på Cirkus Pommery. Men de gillar också att lösa mysterier. När schlagerdivan Rosalill är på besök försvinner hon plötsligt spårlöst. Kaspar och Katinka rycker ut för att leta reda på henne. Fast när de har hittat henne så är inget som de trott...

 

Schlagersabotören Schlagersabotören av Martin Widmark & Helena Willis.
En bok om LasseMajas detektivbyrå. Vallebys schlagerfestival utsätts för sabotage. Så fort en artist ställer sig på scenen inträffar det något. Lasse och Maja finns som tur är på plats. 

På cd-skivan som följer med boken finns texten inläst av Martin Widmark och två barn samt tio nya schlagerlåtar framförda av kända artister.

Fakta om Melodifestivalen Fakta om Melodifestivalen av Tomas Dömstedt. 
I den här lättlästa boken finns roliga fakta om både den svenska Melodifestivalen och den nationella Eurovision Song Contest.

 

 

 

Schlagerhjältar Schlagerhjältar : från ABBA till Loreen av Bengt Fredrikson. 
Vilket elakt smeknamn fick bröderna Herrey? Vem har skrivit 41 låtar som tävlat i Melodifestivalen? Hur gick det till när Carolas fläkt höll på att stoppa hennes seger? Och vilken artist förvandlades från en gråtande förlorare till kung över Melodifestivalen? I boken Schlagerhjältar presenteras tio artister som blivit svenska folkets schlagerhjältar: ABBA, Kikki Danielsson, Carola, Herreys, Lasse Holm, Lotta Engberg, Christer Björkman, Charlotte Nilsson, Lena Philipsson och Loreen. Boken berättar också om Melodifestivalens och Eurovision Song Contests historia.

Eurovision song contest rekordbokenEurovision Song Contest - rekordboken av John Kennedy O'Connor.
Snart är det dags – den 12 maj står slaget om Europas schlagertron. Då är det perfekt att frossa i Eurovisionens galna och underbara värld! Den här boken ger dig allt du behöver veta om de mest minnesvärda ögonblicken, de konstigaste misstagen och vem den allra sämsta förloraren någonsin var. Melodifestivalen är så mycket mer än bara en musiktävling, det handlar om nutidshistoria som är ovärderlig!

 

Eurovision Song Contest 50 årEurovision Song Contest 50 år: den officiella jubileumsboken av John Kennedy O’Connor.
Här finns detaljerade texter om varje års tävling - beskrivningar av de otroliga scenkläderna, omröstningsanalyser, tvisterna bakom kulisserna, skandalerna och höjdpunkterna. Samtliga segrande låtar presenteras med bilder på skivomslagen. Boken är genomgående illustrerad med härliga och sällsynta bilder från samtliga tävlingsomgångar. Mängder av topplistor, röstresultat och statistik!

Länk till Melodifestivalen

Sökfasetter

Läs mer

217424
Av: Dömstedt, Tomas
Medietyp: Bok
204907
Av: O'Connor, John Kennedy
Medietyp: Bok
174862
Av: Fredrikson, Bengt
Medietyp: Bok
164222
Av: Widmark, Martin
Medietyp: Bok+ljud/cd-rom
98907
Av: O'Connor, John Kennedy
Medietyp: Bok