Bibliotek

Språk

Alla hjärtans dag

Du, baraDu, bara av Anna Ahlund.

Sextonårige John och hans äldre syster Caroline ska vara ensamma hemma i lägenheten i Uppsala över sommaren medan föräldrarna är på landet. John blir förälskad i den två år äldre dansaren Frank. Men Frank är oturligt nog redan tingad av Johns storasyster Caroline som är den som tar med Frank hem. Och Caroline är van att få som hon vill. John är van att backa, men det tänker han inte göra nu. Dessutom har Frank en egen vilja.

 

P.S. I Like YouP.S. I Like You av Kasie West.

Huvudpersonen Lily sitter i kemi-salen i skolan en dag och har tråkigt. Hon skriver ner några text-rader från sin favoritmusik på bänken och nästa gång hon är i kemi-salen ser hon att någon annan har fyllt på med fler textrader och ett litet meddelande till henne. Hon svarar denna någon och snart skriver de små brev som de lämnar till varandra i kemi-salen. Vem är det egentligen hon skriver till? Och kan man ha känslor för någon fast man inte ens vet vem hen är?

 

FangirlFangirl av Rainbow Rowell.

Tvillingarna Wren och Cath ska börja på college. Medan Wren ser fram mot alla fester, känner sig Cath osäker inför allt det nya. Cath ägnar mycket tid åt att skriva fanfiction, något som hon tidigare gjort tillsammans med Wren. Hon måste bli klar till den stora finalen, men så träffar hon Levi som inte vill lämna henne ifred.

 

 

Himlen börjar härHimlen börjar här av Jandy Nelson.

Lennie är sjutton år och lever ett tryggt liv i skuggan av sin utåtriktade syster Bailey. När Bailey plötsligt dör förändras Lennies liv dramatiskt. Förlamad av sorg drar hon sig undan alla i sin närhet. Men så blir hon uppvaktad från två håll: skejtaren Toby, som också är Baileys före detta pojkvän, och den nyinflyttade Joe med brett leende och musikalisk begåvning.

 

DumplinDumplin' av Julie Murphy.

Willowdean, av sin mamma kallad Dumplin, är tjock men har alltid trivts med hur hon ser ut. Den perfekta bikinikroppen är enligt henne en kropp iklädd bikini. Men när hon träffar jättesnygga Bo börjar hon plötsligt känna sig osäker, och det stör henne. Så Willowdean bestämmer sig för att vinna tillbaka sitt självförtroende och samtidigt visa alla i hemstaden Clover City att hon duger precis som hon är. Hon anmäler sig till stadens skönhetstävling.

 

Vad mina vänner inte vetVad mina vänner inte vet av Sonya Sones.

Sophie är ensam kvar i stan under vinterlovet medan vännerna är på semester med sina familjer. Skolans supernörd Murphy börjar prata med Sophie utanför konstmuseet. De ses varje dag under lovet och Sophie gör allt hon kan för att inte bli förälskad.

 

 

Sökfasetter

Läs mer

216568
Av: Murphy, Julie
Medietyp: Bok
220530
Av: Ahlund, Anna
Medietyp: Bok
226366
Av: West, Kasie
Medietyp: Bok
203738
Av: Rowell, Rainbow
Medietyp: Bok
142195
Av: Sones, Sonya
Medietyp: Bok
149605
Av: Nelson, Jandy
Medietyp: Bok