Bibliotek

Språk

Sommarlov

Äntligen är det sommarlov. Här är några boktips med riktig sommarkänsla.

Du baraDu, bara av Anna Ahlund.
Sextonårige John och hans äldre syster Caroline ska vara ensamma hemma i lägenheten i Uppsala över sommaren medan föräldrarna är på landet. John blir förälskad i den två år äldre dansaren Frank. Men Frank är oturligt nog redan tingad av Johns storasyster Caroline som är den som tar med Frank hem. Och Caroline är van att få som hon vill. John är van att backa, men det tänker han inte göra nu. Dessutom har Frank en egen vilja.

 

OrkidépojkenOrkidépojken av Helena Dahlgren. 
Kompisarna Hanna och Zeb tar studenten och ska äntligen börja det riktiga livet. Det är nu de ska lämna den trista förorten Tyresö och bege sig ut i världen. Men först ska de få ihop pengar genom att jobba på kyrkogården, festa på stans gayklubbar, kolla på den gamla tv-serien Twin Peaks och läsa Orkidépojkens märkliga blogg. Så börjar konstiga saker hända: först försvinner en liten hund, en chihuahua och sedan en före detta skolkamrat, Lina.

 

ProffsdrömmarProffsdrömmar av Mattias Göransson. 
Den första boken av tre i en serie. De femtonåriga pojkarna i Majornas FF ska träna stenhårt under sommaren. Deras tränare Johnny kräver att de ska vinna Gothia Cup. Anfallsstjärnan Micke, vars pappa var en känd fotbollsspelare, är redan omsvärmad av talangjägare och agenter.

 

 

 

Sommaren jag blev vackerSommaren jag blev vacker av Jenny Han.
Isabel har hela livet tillbringat somrarna i sommarhuset vid havet med familjen och med Susannah, ägaren till huset samt hennes söner Jeremiah och Conrad. Men den här sommaren kommer saker att förändras.

 

 

 

Ett hål i själenEtt hål i själen av Kjetil Johnsen. 
Fyra väninnor, Vilde, Nora, Trine och Benedicte (varav en ska dö), berättar tillsammans med övriga huvudpersoner historien. En ny, spännande kille kommer till klassen. Det verkar som om han intresserar sig för oansenliga Nora.

 

 

 

Inte vem som helstInte vem som helst av Nina LaCour. 
Under en vecka på sommaren efter gymnasiet ska Colby vara roadie åt bandet The Disenchantments. En av de tre bandmedlemmarna är Colbys bästis Bev. De båda ska till hösten åka iväg och hänga runt i Europa under ett år medan alla andra ska plugga vidare på collage. Men just när turnén börjar berättar Bev att hon ändrat sig.

 

 

Kanske är det allt du behöver vetaKanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart. 
Cadence Sinclair Eastman är sjutton år. Somrarna tillbringar den förmögna familjen Sinclair på sin privatägda ö utanför kusten vid Massachusetts. Här finns också kusinerna Johnny och Mirren samt Gat, Cadences stora kärlek. Berättelsen börjar den femtonde sommaren. Nu händer något som Cadence absolut inte kan minnas och som ingen vill berätta för henne, men som orsakar en fruktansvärt smärtsam huvudvärk.

Sökfasetter

Läs mer

243000
Av: Dahlgren, Helena
Medietyp: Bok
220530
Av: Ahlund, Anna
Medietyp: Bok
186986
Av: LaCour, Nina
Medietyp: Bok
142637
Av: Han, Jenny
Medietyp: Bok
133908
Av: Johnsen, Kjetil
Medietyp: Bok
108377
Av: Göransson, Mattias
Medietyp: Bok