Bibliotek

Språk

1.För att låna en e-ljudbok på Norrtälje bibliotek behöver du ha ett bibliotekskort och en pinkod. Har du inte det så besök ditt närmsta bibliotek. Ta med dig legitimation. Har du ett kort? Logga då in här på bibliotekens webbplats genom att klicka på texten Logga in i övre högra hörnet. Använder du vår sida på mobil eller surfplatta så klickar du på menyknappen för att se inloggningsknappen. Fyll i ditt personnummer (10 siffror) och din pinkod (4 siffror).

 
2. Sök fram den e-ljudbok som du vill låna. Det gör du i sökfältet överst på sidan. Du
kan också få tips om e-böcker och e-ljudböcker på en sida som ligger under fliken Inspiration i webbplatsens huvudmeny. Klicka på den bok du vill låna. En bit ner på sidan finns tre olika format av e-ljudboken. Du blir rekommenderad att välja det format som passar till den dator, mobil eller surfplatta som du använder när du besöker sidan. Du kan också välja ett annat format.
 
3. För dig som lyssnar på mobil eller surfplatta:
För att kunna lyssna på e-ljudboken måste du nu ladda ner appen Biblio, som gör det möjligt för dig att lyssna på e-ljudböcker utan att vara uppkopplad mot internet. Ladda ner appen Biblio där du brukar hämta appar. Biblio är gratis. Välj Norrtälje kommun (biblioteken i) i rullisten och logga in på Biblio med ditt personnummer(10 siffror) eller ditt bibliotekskortsnummer samt din pinkod (4 siffor).

Din lånade bok hamnar nu i Biblio-appen under menyfliken Mina lån. För att kunna lyssna på boken utan att vara uppkopplad klicka på knappen intill texten Gör tillgänglig offline som syns vid boken. Det tar nu några sekunder för boken att laddas ner.

Klicka på boken för att starta uppspelningen. Om du pausar eller stänger av appen minns spelaren var du slutade lyssna.

 
3. För dig som lyssnar via en dator:
Klicka på länken Öppna: Lyssna i dator. E-ljudboksspelaren öppnas i en ny flik på din webbläsare och du kan nu börja lyssna.
Du måste vara uppkopplad mot internet medan du lyssnar på e-ljudboken via datorn.

Om du stänger ner boken kan du fortsätta att lyssna genom att logga in på Norrtälje biblioteks webbplats och gå till Mina lån under Mina sidor. Klicka på länken Hämta e-media, som syns till höger om titeln till din lånade e-ljudbok. Klicka sedan på länken Öppna : Lyssna i dator. Spelaren kommer ihåg var du slutade lyssna förra gången du läste.

4. Du kan lyssna på samma bok på flera olika plattformar, till exempel på din mobil, surfplatta och dator. Du kan då låna samma e-ljudbok i flera format. Du kan alltså låna samma e-ljudbok i upp till tre olika format, men det räknas ändå bara som ett lån.

Sökfasetter

Läs mer