Bibliotek

Språk

Lovisa tipsar: Till alla killar jag har gillat

Du som är mellan 13 och 19 år kan få en bok att recensera! Hur du gör kan du läsa mer om här. Det har Lovisa gjort. Här är hennes recension!

Till alla killar jag har gillatTill alla killar jag har gillat av Jenny Han. 

När sextonåriga Lara Jean får reda på att hennes kärleksbrev släpps ut vänds hela hennes värld upp och ner. Ett kärleksbrev för varje kille hon har gillat, och totalt finns det fem. Hon behöver nu se till att allt ställs till rätta igen, om det verkligen går?

Till alla killar jag har gillat är en bok skriven av Jenny Han. Boken var väldigt lättläst och den gick därför snabbt att läsa. När man väl hade börjat läsa, var det svårt att lägga ifrån sig boken. Lara Jean är en klumpig tonåring, som man ofta kan relatera till. Boken handlar främst om kärlek, men boken är samtidigt mycket underhållande. Eftersom alla Lara Jeans kärleksbrev har spridits ut, betyder det att hon kommer att behöva prata med killarna hon har gillat, och på något sätt förklara sig. Hon möts av hinder på vägen, och vägen till hennes vanliga liv är lång. Hela denna handlingen under boken är väldigt fängslande, men ibland även lite pinsam. Samtidigt som breven spridits har Lara Jeans äldre syster flyttat hemifrån, och Lara Jean behöver därför ta mer ansvar. Ett av breven är även skrivet till Lara Jeans systers pojkvän, vilket från mitt perspektiv bara gör boken ännu bättre. Detta leder till att Lara Jean får det ännu svårare, vilket gör att man vill fortsätta läsa för att få reda på hur det går. Slutet på boken var definitivt spännande, och det enda man vill är att börja läsa nästa bok direkt!

Som helhet var Till alla killar jag har gillat en riktigt bra bok; den var lättläst, spännande och innehöll kärlek. Om du är i tonåren och brukar gilla romantiska/roliga böcker, är detta verkligen boken för dig!

/Lovisa, provläsare

Sökfasetter

Läs mer