Bibliotek

Språk

Kerstin tipsar: Julklappstips

Julklappstips i form av tre nya, speciella, intressanta och lärorika faktaböcker för både unga vuxna och vuxna! Om du vill köpa någon ligger de runt 200 kr eller en bit under.

/Kerstin Berg, bibliotekarie

 

 Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart livNaturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv av Johanna Stål och Eva-Lena. Illustrationer av Nadia Nörbom.

I denna inspirerande bok om hållbarhet och miljötänk finns en mängd utmärkta tips om hur du i ditt hem och i vardagen kan tänka klimatsmart i det lilla och i det stora, vad gäller t ex avlopp o dyl. Många tips handlar om hantering av mat, inköp och olika val vi gör, men också hur du enkelt kan bidra med att t ex spara på vatten genom att sluta borsta tänderna i rinnande vatten. Jättebra och tydliga bilder som levandegör texten. Inget att sträckläsa, men att ha som uppslagsbok!
En bra klapp till en ung vuxen som flyttat hemifrån eller en ung familj!

 

Historiens värsta klavertrampHistoriens värsta klavertramp av Nils Bergeå.

Katastrofala misstag, ofattbara felbeslut och klåparna bakom dem. Att lära av egna och andras misstag kan vara bra, men att samma misstag upprepas gång på gång kan man verkligen förundras över, eller vad det är som styr människans fatala dumhet ibland. Utan misstag ingen utveckling, brukar man säga, men måste verkligen alla misstag med katastrofala följder göras?
Denna bok väcker många tankar, oroar och roar även på andras bekostnad. Här kan du läsa ett eller ett par kapitel i taget och begrunda. Intressant för den som gillar historiska och spännande upptäckter och anekdoter från förr.

 

HjärnbalansHjärnbalans: Digital detox i en uppkopplad vardag av Katarina Gospic.

Att klara av att leva i vår intrycksöverhopade, informationssnabba och digitaliserade värld kan skapa stress. Att sålla och koppla ner/ur blir allt svårare, men författaren menar att vi, på samma sätt som att undvika tomma kalorier, när det gäller mat, kan lära oss att undvika tomma digitala kalorier. Hon utgår från tio områden i sin diskussion där bl a känslor, rörelse, relationer och förändring finns med.
En bra julklappsbok för alla som använder sig av digital teknik och köp då inte den digitala varianten!

 Du hittar fler boktips på våra inspirationssidor. Klicka här för att komma dit.

Sökfasetter

Läs mer

254462
Av: Gospic, Katarina
Medietyp: Bok
254858
Av: Bergeå, Nils
Medietyp: Bok