Bibliotek

Språk

Ny barnavdelning på Norrtälje stadsbibliotek

Under februari byter barnavdelningen på Norrtälje stadsbibliotek skepnad. Den gamla barnavdelningen – tornet, grottan och gradängen längst fönstret försvinner och en ny barnavdelning växer fram.

Den gamla barnavdelningen inbjöd till högljudd lek och kritik har flera gånger framförts gällande säkerhet och syfte. Den höga ljudnivån som uppstått när många barn vistats på barnavdelningen har varit störande för både bibliotekspersonalen och besökare på biblioteket.

Det finns många platser i samhället där barn kan leka och röra på sig. Biblioteket ska vara en plats som stimulerar läsning och intresset för berättelser och böcker. Därför skapar vi nu en ny barnavdelning som stämmer överens med dessa mål och våra ledord vid planeringen har varit fantasi, nyfikenhet och kreativitet.

Temat för den nya barnavdelningen är skärgården och havet med passande boktråg och annan inredning. Det kommer att finnas mysiga sittplatser där barn och vuxen kan sitta tillsammans utan att störas av det som händer runtomkring. En tanke har även ägnats åt det praktiska så som upphängning av ytterkläder och avtagning av skor.

Vi hoppas att vår nya barnavdelning kommer förmedla ett tydligt fokus på böckerna och locka till mysiga lässtunder.

Bilderboksavdelningen på Norrtälje stadsbiblioteket är stängd för ombyggnad under slutet av januari och under delar av februari. Småbarnsrummet Gläntan stängs torsdag 31/1 och fredag 1/2 för mattläggning. Avdelningen byggs om i etapper men smygöppnas lagom till sportlovet vecka 9. Håll utkik efter invigningsdatumet för den nya barnavdelningen i mars.

Sökfasetter

Läs mer