Bibliotek

Språk

Hanna provläser: Midsommarmorden

Du som är mellan 13 och 19 år kan få en bok att recensera! Hur du gör kan du läsa mer om här. Det har Hanna gjort. Här är hennes recension!

MidsommarmordenMidsommarmorden utgiven 2018. Skriven av Magnus Nordin som även har skrivit Prinsessan och mördaren, Huset vid vägens slut och Djävulens märke.

Boken handlar om Ossian och hans besatthet av seriemördare och olösta mordgåtor. Han ska göra en dokumentärfilm om det mord som begicks för 25 år sedan vid en sjö en bit därifrån. Men under filmningen så börjar det hända konstiga saker och Ossian börjar få meddelanden från någon som kallar sig X. Intrigen tätnar när Ossian hittar nya ledtrådar som kan lösa de flera decennier gamla fallet.

Det är en mycket välskriven bok som på ett skickligt sätt beskriver händelserna omkring den lilla sjön. Man lever sig lätt in i boken och blir ofta upprörd över karaktärernas beslut. De gjorde ofta beslut som kändes ologiska och irrationella. Vissa delar av boken känns lite skeva, som när en av karaktärerna pratar i metaforer. Detta kändes lite overkligt och för ett kort tag tappade jag inlevelsen totalt. Det kändes även som att det nästan blev lite för uppenbart vem mördaren skulle vara. Jag lyckades ganska tidigt i boken gissa vem mördaren var eftersom mördaren alltid är den man minst anar. Dock var motivet till mordet något som jag inte hade lyckats komma på utan ledtrådar.

Trots detta var det ändå en väldigt bra och läsvärd bok. Om man gillar lite lättsammare deckare så är det här den perfekta boken.

/Hanna, provläsare

Sökfasetter

Läs mer

249801
Av: Nordin, Magnus
Medietyp: Bok