Bibliotek

Språk

Biblio – digitala böcker på ett ställe

Nyhet för dig som läser digitalt! Nu finns appen Biblio uppdaterad så att man kan låna och lyssna på ljudböcker och nu även låna och läsa e-böcker direkt i appen. Du behöver inte längre läsprogram eller Adobe-Id för att komma åt materialet. Du ser enkelt på symboler om det är en e-textbok eller e-ljudbok bredvid önskat e-material.

Observera att om du har en äldre version av appen så kan den behöva avinstalleras och sedan installeras på nytt. Appen finns tillgänglig att ladda hem i App Store och Google Play och den fungerar både för iOS och Android-enheter.

I Biblio-appen kan du som låntagare söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både on- och offline. Med lånekortsnumret eller personnumret och pinkod får man tillgång till vårt biblioteks sortiment. Välj Norrtälje bibliotek i scrollisten som dyker upp. Om du istället väljer att logga in och söka och ladda ner e-ljudböcker eller e-böcker från vår katalog som du söker i på hemsidan så kan du enkelt sedan se dina lån och läsa och lyssna från Biblio-appen.

Appen är tillgänglighetsanpassad med t ex tydliga, användarvänliga knappar och stöd för VoiceOver.

Förutom att läsa och lyssna på böcker både on- och offline kan man söka, utforska och låna böckerna direkt i appen. Lånas boken på bibliotekssidan syns lånet samtidigt i appen. I sökfunktionen finns kategorier och topplistor som hjälper dig att hitta böcker.

Biblio finns på flera språk; svenska, finska, engelska och arabiska.Symboler

Sökfasetter

Läs mer