Bibliotek

Språk

Bokklubben läser: Idilia Dubbs dagbok

Tycker du om att läsa och att ge och få boktips? Då är Bokklubben något för dig! Vi träffas en gång i månaden och pratar om en bok som vi alla har läst.

Anmäl dig till silvana.lotz@norrtalje.se så får du mer info. Skriv namn, ålder och e-postadressen i anmälan. För dig mellan 14 och 18 år.

Här kan du läsa vad bokklubben tyckte om Idilia Dubbs dagbok.

Idilia Dubbs dagbokIdilia Dubbs dagbok av Genevieve Hill.

3 av 6 poäng.

Året är 1851. 17-åriga Idilia Dubb från Skottland är på resa med sin familj i Rhenlandet i Tyskland. Hon försvinner under mystiska omständigheter och kan inte påträffas trots ihärdigt sökande. Först 10 år senare hittas hennes kvarlevor i tornet av en borgruin i området. Vid den döda flickans kvarlevor hittas även hennes dagbok. Dagboken uppdagar ett enastående romantiskt drama …

Det här är en händelserik berättelse med fina naturbeskrivningar dock är berättartempot lite långsam. Allt utspelar sig på endast 11 dagar. Trots ramberättelsen där man får läsa om hur händelserna rapporterades i tyska dagstidningar och hur dagboken slutligen publicerades undrade vi hela tiden om händelserna är verklighetstrogna. Det är osäkert om Idilia Dubb verkligen existerade, men om hon gjorde det hur mycket stämmer överens med dagboken och hur mycket är påhitt? Även om händelserna är påhittade så skulle vi ha önskat oss ett bättre och mer autentisk utförande av romanen som ju tydligen ska ge intrycket av att vara verklighetstrogen. Så som romanen är just nu finns det många element som skaver.

Vi skulle rekommendera den här boken endast till läsare som gillar historiska böcker.

 

 

Sökfasetter

Läs mer