Bibliotek

Språk

Antje tipsar: Fantasy för unga vuxna

 Jag älskar böcker som ger möjligheten att känner igen sig samtidigt som ingenting uppfyller mina förväntningar.

/Antje Frensel, biblioteksassistent

Den sovande och sländanDen sovande och sländan av Neil Gaiman och Chris Riddell.

Kvällen före sitt bröllop får drottningen veta att en djup sömn sprider sig som en pest i grannlandet och förvandlar invånarna till sömngångare. Drottningen, som en gång försattes i sömn i en glaskista under ett helt år, beslutar sig för att komma till undsättning. Resan med tre trogna följeslagare kommer att förändra allt.

En saga vi alla känner till och ändå så annorlunda…

SjällösSjällös av Gail Carriger.

London som beskrivs i denna bok är inte riktigt som vi känner igen. Så här beskriver förlaget boken:

"Att vara Alexia Tarabotti i det viktorianska London är inte det lättaste. För det första har hon ingen själ. För det andra är hon redan tjugofem år och fortfarande ungmö - ett faktuom som inte blir bättre av att hon är rejält kurvig, frispråkig och - värsta av allt - halvitalienska. Men detta är bara början på Alexias problem. Döda vampyrer, alldeles för stiliga varulvar och hemliga sällskap är snart vardagsmat och frågorna hopar sig: är hennes själlösa förmågor verkligen en tillgång? Vem är fienden egentligen? Och viktigast av allt: finns det te?

Själllös är den första delen i serien om den själlösa Alexia Tarabotti och den utspelar sig i ett aalternativt London i slutet av 1800-talet, där vampyrer och varulvar är en del av samhället. Det är en ångande steampunkroman fylld av spänning, romantik, humor, luftskepp, bläckriskar och bakelser."

Morrigan Crows magiska förbannelseMorrigan Crows magiska förbannelse av Jessica Townsend.

En känsla av Harry Potter finns i denna bok. Så här besrkiver förlaget boken:

"Morrigan Crow är född med en förbannelse. Alla vet att hon för otur med sig. Hon får skulden för allt dåligt som händer: från hagelstormar till hjärtattacker och misslyckad sylt. Men det värsta med förbannelsen är att hon kommer att dö på sin elfte födelsedag. När Morrigan väntar på sitt dystra öde blir hon räddad i sista stund av den fantastiske Jupiter North. Han för henne till den mystiska staden Nevermoor.

Hon tror att allt har löst sig, men det är bara början. Jupiter har valt ut Morrigan som kandidat till Wundersamfundet, Nevermoors mest svåråtkomliga skola. Hon ska tävla mot hundratals andra barn i svåra, farliga prövningar. Alla har en extraordinär talang av något slag.

Men Morrigan? Vad är hennes talang? Har hon ens någon?

Om hon inte klarar prövningarna blir hon utkastad ur Nevermoor – och då kan hon inte undkomma sitt dödliga öde…"

Sökfasetter

Läs mer

243117
Av: Townsend, Jessica
Medietyp: Bok
210752
Av: Gaiman, Neil
Medietyp: Bok
164256
Av: Carriger, Gail
Medietyp: Bok