Bibliotek

Språk

Tycker du om att läsa och att ge och få boktips? Då är Bokklubben något för dig! Vi träffas en gång i månaden och pratar om en bok som vi alla har läst.

Anmäl dig till silvana.lotz@norrtalje.se så får du mer info. Skriv namn, ålder och e-postadressen i anmälan. För dig mellan 14 och 18 år.

Här kan du läsa vad bokklubben tyckte om The Hate U Give:

The Hate U GiveThe hate you give av Angie Thomas.

Jaha, så var det sista boken i bokklubben, för den här säsongen och vi har mycket gott att säga. I den här boken får vi följa Starr, som i inledningen bevittnar hur hennes bästa vän blir skjuten av en polis. Vi får ta del av de känslor hon har inför det som har hänt och den identitetskris som detta aktualiserar – resultatet av att leva i två olika världar samtidigt och att känna sig som två personer. Starr slits mellan den ort där hon växt upp, ett problemområde i USA och livet utanför detta där hon går i skolan och har pojkvän. Vi gillar det mesta med den här boken: karaktärerna som är mångfasetterade och väl gestaltade; de rappa, snygga dialogerna som i snabb takt driver berättelsen framåt. Dessa gör också att berättelsen känns trovärdig och verklighetsnära. Det är en bok som har mycket att säga, med stora teman som rasism och kampen för rättvisa och jämlikhet. Vi rekommenderar den varmt till alla som vill läsa en aktuell och färgstark ungdomsroman som brinner av kamp- och berättarlusta.

Betyget blev 5 av 6 möjliga.

Sökfasetter

Läs mer

234604
Av: Thomas, Angie
Medietyp: Bok