Bibliotek

Språk

Ibland känner en för att läsa en riktigt spännande serie! Här är tips på lite olika genrer av riktigt spännande serier.

/Fredrik Evadotter Kåreholt, bibliotekarie

 

VelvetVelvet av Ed Brubaker, Steve Epting, m.fl.

En hemlig agent blir mördad, och den enda misstänkta är den snygga receptionisten för den hemliga organisationen han jobbade för. Hon blir tvingad att lägga av sig rollen som sekreterare och gå tillbaka till en roll hon lämnat bakom sig, rollen som hemlig agent. Vem försöker sätta dit henne för ett mord hon inte begått? Tänk James Bond, om James Bond var en kvinna i 40-årsåldern.

 

VeiVei av Sara Bergmark Elfren och Karl Johnsson.

Ett vikingaskepp på jakt efter Jotunheim, jättarnas land plockar upp en ensam kvinna flytande i havet. Hon är något mer än vad som syns på ytan, och hon och besättningen dras snart in i ett blodigt spel mellan jättar, asagudar och människor. Serien är starkt inspirerad av nordisk mytologi.

 

 

VildmarkssystrarVildmarkssystrar: Katten Loori flyr av Noelle Stevenson, Grace Ellis, m.fl.

På sommarlägret börjar det hända mystiska saker. Vargar med tre ögon, mystiska meddelandet och underliga grottor. Men de nya vännerna Molly, Jo, April, Sam och Rebecka bestämmer sig för att lista ut vad det är som händer på det underliga sommarlägret! En sommar fylld med mysterium, bågskytte, tebjudningar och äventyr väntar dem. Passar både yngre och äldre. På engelska är titeln Lumberjanes.

 

 

Sökfasetter

Läs mer

261157
Av: Stevenson, Noelle
Medietyp: Bok
231626
Av: Bergmark Elfgren, Sara
Medietyp: Bok
222327
Av: Brubaker, Ed
Medietyp: Bok