Bibliotek

Språk

Albert Engström och Gotska Sandön

Albert Engström och Gotska SandönGotska Sandön blev på 1920-talet föremål för Albert Engströms intresse. Albert tillbringade lång tid på ön och skapade sitt, enligt många, främsta konstnärliga verk. I ett praktband, rikt illustrerat med såväl teckningar som färgplanscher lyfter han fram Sandöns unika karaktär.

De bästa av Albert Engströms teckningar har under sommaren visats i Tecknarens Hus i Grisslehamn tillsammans med fotografier från 2000-talets Gotska Sandön. Fotograf är Birger Svanteson en man med stor kärlek till den sandiga ön. Birger har besökt Sandön vid 70 tillfällen och det lär bli fler.

Under tiden 4 september till 21 september visas en del av utställningen på Lilla k på Norrtälje stadsbibliotek. Den 17 september berättar Gunilla Zetterlund och Mats Törnquist från Albert Engström Sällskapet tillsammans med fotograf Birger Svanteson om Gotska Sandön då och nu, naturligtvis ur ett Engströmperspektiv. Programmet är en del i firandet av de 150 år som gått sedan konstnärens födelse.

Tisdag 17/9 kl 19.00
Plats: Norrtälje stadsbibliotek. Fri entré.
Arrangör: Albert Engström Sällskapet och Norrtälje bibliotek.

 

 

 

 

 

 

Sökfasetter

Läs mer