Bibliotek

Språk

Du som är mellan 13 och 19 år kan få en bok att recensera! Hur du gör för att få en bok kan du läsa mer om här. Det har Lovisa gjort. Här är hennes recension av Slutet!

 

Slutet av Mats Strandberg

Boken slutet är skriven av Mats Strandberg, som bland annat är känd för att ha skrivit trilogin cirkeln. Slutet handlar om livet innan en komet slår ned i jorden, som kommer att utplåna hela världens befolkning. Att berätta att alla dör på slutet är alltså ingen spoiler, vilket gjorde att jag tog in boken på ett helt annat sätt. För om jag hade vetat att det fanns en chans att slutet skulle bli bra, hade jag antagligen även antagit att slutet skulle blivit bra. Dock var detta inte fallet, då det redan från början var det solklart att jordens undergång var ofrånkomlig. Denna bok var något utan dess like, då jag inte kan komma ihåg en bok jag läst, som har fått mig att tänka så mycket på mitt liv som just slutet. Om jag fick reda på att jorden skulle gå under, vad skulle jag då göra? Vilka skulle jag umgås med? Jag har kommit på mig själv flera gånger när jag svävat bort i dessa tankar, för det är faktiskt väldigt spännande att tänka på.

Utöver detta tycker jag att boken är så välskriven, då den verkligen målar upp så tydliga bilder utav allt som händer. Jag kan verkligen se varenda scen framför mig, och allt känns så verkligt. Om en liknande undergång skulle drabba oss på riktigt, skulle just denna berättelse kunna vara sann. Detta tror jag eftersom att allt det alla ungdomar går igenom känns så verkligt, då alla vill få utlopp för sina känslor innan världens slut. Jag kunde verkligen känna de känslor huvudpersonerna kände, och i många av situationerna som de hamnade i skulle jag agera likadant. Slutet är helt klart en bok att läsa om man är sugen på att sväva bort i tankar om en framtid vi förhoppningsvis slipper.

/Lovisa

Sökfasetter

Läs mer

254404
Av: Strandberg, Mats
Medietyp: Bok