Bibliotek

Språk

Tycker du om att läsa och att ge och få boktips? Då är Bokklubben något för dig! Vi träffas en gång i månaden och pratar om en bok som vi alla har läst.

Anmäl dig till silvana.lotz@norrtalje.se så får du mer info. Skriv namn, ålder och e-postadressen i anmälan. För dig mellan 14 och 18 år.

Här kan du läsa vad bokklubben tyckte om Jag, En:

Jag, EnJag, En av David Levithan.

En vaknar upp i en ny kropp, ett nytt liv, varje morgon. Det har alltid varit så och hen har lärt sig att anpassa sig. Ända tills hen träffar Rhiannon och blir förälskad. Vi i bokklubben blev imponerade av själva konceptet som författaren har kommit på och som gör boken till så mycket mer än bara en kärlekshistoria. Vi får följa En in i en annan människas liv varje dag. Redan det skapar en spänningseffekt: Vem ska hen vara idag? En populär tjej med många vänner? En deprimerad tjej som tänker ta livet av sig? En nördig kille som är lite utanför? Man får inblick i så många olika facetter av livet att berättelsen – fastän den bara utspelar sig på 40 dagar – känns så mycket längre. När en av personerna som En har varit, påstår att han har blivit besatt och dessutom lyckas få kontakt med En via mejl, så inleds en annan dimension i berättelsen som slutligen leder till att En upptäcker att det finns fler som hen. Förälskelsen och upptäckten att han inte är den enda som byter kropp varje dag får En oundvikligen att utvecklas som person. Vi i bokklubben blev mest imponerade av beskrivningarna av alla de olika personerna som En får vara i en dag, men vi saknar en personlig utveckling hos Rhiannon. I jämförelse med alla de andra personerna som beskrivs väldigt tydliga får vi tyvärr bara en rätt ytlig bild av henne. Ändå tycker vi att det här är en väldig spännande bok som rör vid många olika teman såsom makt, könsroller, utanförskap och identitet. Boken är ganska lättläst på så sätt att det är lätt att följa med i händelseförloppet. Vi ger boken 4 av 6 poäng.

Sökfasetter

Läs mer

171912
Av: Levithan, David
Medietyp: Bok