Bibliotek

Språk

Antjes favoriter

Tusen strålande solarTusen strålande solar av Khaled Hossein

Mariam och Laila, två kvinnor i Afghanistan, tillhör olika generationer men blir bortgifta med samma man. De blir som systrar för varandra och uthärdar tillsammans det ständigt upptrappade våldet.

Denna bok måste läsas. Kunde sträckläsas om inte handlingen ibland gick ibland lite väl på djupet. Lämnar ingen oberörd.

 

MonogrammordenMonogrammorden: ett nytt fall för Hercule Poirot av Sophie Hannah

Familjen av Agatha Christie tillät författaren att skriva denna bok om Hercule Poirot. Och det gick bra, man kände igen honom mycket väl. 

 

Ö-mordenÖ-morden av Gretelise Holm

Andra boken med journalisten Karin Sommer. Hon befinner sig på en liten ö för att skriva några artiklar om livet där, när hon får höra talas om en serie märkliga dödsfall på ålderdomshemmet. När ytterligare ett lik hittas börjar jakten på mördaren.

Är det någonting du ångra i ditt liv? Jag har använt allt för mycket tid på att putsa fönster. En gammal dam som blandar ihop verkliga livet med en TV program där deltagarna blir utröstade. Flera döda på ett ålderdomshem, vad kan vara märkvärdigt med det???

Att vända en klassAtt vända en klass: från oro till fokus av John Steinberg och Åsa Sourander

Stress, multitasking och konstant behov att inte missa något viktigt leder ofta störande situationer i klassrummet, eleverna har svårt att fokusera på det som ska göra just i nuet.

 

 

 

 

/Antje Frensel, biblioteksassistent

Du hittar fler boktips på våra inspirationssidor. Klicka här för att komma dit.

Sökfasetter

Läs mer

268271
Av: Steinberg, John M
Medietyp: Bok
191442
Av: Hannah, Sophie
Medietyp: Bok
116621
Av: Hosseini, Khaled
Medietyp: Bok
93154
Av: Holm, Gretelise
Medietyp: Bok