Bibliotek

Språk

ycker du om att läsa och att ge och få boktips? Då är Bokklubben något för dig! Vi träffas en gång i månaden och pratar om en bok som vi alla har läst.

Anmäl dig till silvana.lotz@norrtalje.se så får du mer info. Skriv namn, ålder och e-postadressen i anmälan. För dig mellan 14 och 18 år.

Här kan du läsa vad bokklubben tyckte om Flora Banks förlorade minne.

Flora Banks förlorade minneFlora Banks förlorade minne av Emily Barr.

Flora Banks är 17 år gammal. Till skillnad från andra människor måste Flora påminna sig själv om och om igen för att inte glömma det. Hon lider nämligen av minnesförlust sedan hon som tioåring var med i en allvarlig trafikolycka. Hon minns saker från före olyckan, men allting annat försvinner. Hennes armar är fullklottrade med sådant som hon inte får glömma. Hon har blivit väldigt bra på att föra anteckningar åt sig själv.

Allting förändras när hon kysser en kille. Minnet av kyssen stannar kvar. Hon börjar hoppas på att hennes minne kan bli helt återställt och följer killen till och med till Arktis.

Emily Barr, foto Craig GreenVi i bokklubben tycker att det här är en autentisk, intressant och välskriven berättelse. Händelserna skildras ur Floras perspektiv vilket får läsaren att verkligen känna förvirringen som inställer sig när man lider av minnesförlust. Det blir många upprepningar, vilket delvis är irriterande, men mestadels är det en väldig skicklig berättarteknik. Floras tankegångar bestämmer tempot i berättelsen. Vi gillade även de många detaljerna som genomsyrar berättelsen och skapar kopplingar. Sista delen av boken där hon befinner sig i Arktis kände vi dock blev lite väl långdragen och förvirrande. Trots att vi gillade berättarperspektivet så hade vi ibland önskat oss ett något större fokus på händelserna och lite mindre fokus på hur det ser ut i Floras huvud. Allt i allt så är det här en lyckad debut för Emily Barr och vi ser fram emot att läsa fler böcker av henne.

Vi ger boken 4 av 6 poäng.

Fotot på Emily Barr är taget av Craig Green.

 

Sökfasetter

Läs mer

234366
Av: Barr, Emily
Medietyp: Bok