Bibliotek

Språk

Du som är mellan 13 och 19 år kan få en bok att recensera! Det har Tova gjort:

En ocean av kärlek av Tahereh Mafi

En ocean av kärlekEn ocean av kärlek är en bok som får dig att alltifrån gråta av glädje till att gråta av den mest hjärtslitande sorgen. Den berättar en otroligt rörande berättelse om fördomar, både åt det ena och andra hållet. Huvudkaraktären, Shirin, är en muslimsk tjej som är uppväxt i USA och som genom hela sitt liv fått möta de fördomar som har funnits mot hennes tro, folk och utseende.

Du får se hur dessa sedan har format henne, fått henne att bygga murar runt sig och skapa sina egna fördomar för att slippa bli sårad om och om igen. Men under allt bryr hon sig fortfarande trots att hon konstant kämpar för att inte låta andra se det. Allt detta slit, för att det ska raseras av en kille som inte passar in i någon av de mallar som hon har skapat.

Berättelsen följer sedan hur Shirin börjar ifrågasätta allt hon någonsin trott sig veta om världen, om dess fördomar och typer av personer, och hon börjar tvivla på att allt är så enkelt som hon har intalat sig att det är.

Hela historien är ögonöppnande, rörande och fantastiskt skriven med djupa och komplicerade karaktärer som känns som verkliga människor. Den får dig att verkligen tänka efter och se flera nyanser av världen, både de bra och dåliga. Jag skulle verkligen rekommendera En Ocean Av Kärlek för alla som gillar att läsa överhuvudtaget. Det är en historia som vi alla skulle kunna lära oss mycket av att läsa, oavsett kön, härkomst, religion och ålder.

/Tova, provläsare

Hur du gör för att bli provläsare kan du läsa mer om här.

Sökfasetter

Läs mer