Bibliotek

Språk

Anette tipsar: Skräck

Jag har gillat genren skräck länge. Jag finner ett lugn inombords av att läsa skräck som jag inte upplever med någon annan genre. Här nedan kommer tre böcker från tre olika svenska författare som gillar riktigt mycket.

/Anette H, biblioteksassistent

 

Lilla StjärnaLilla Stjärna av John Ajvide Lindqvist.

Två flickor växer upp på olika håll i Sverige, med mycket olika förutsättningar. Den ena hittas övergiven i skogen och lever gömd i en källare. Hon har en enastående förmåga: Hon kan sjunga helt rent och härma all musik hon hör. Den andra har inga sådana förmågor. Hon är precis som alla andra, möjligen lite fulare, lite tjockare, lite konstigare. Det dröjer fjorton år innan flickorna möts. Tillsammans sätter de igång en serie händelser som leder till Allsång och kaos.

 

HemmetHemmet av Mats Strandberg.

Joel är tillbaka i småstaden där han växte upp. Han har tvingats bli förälder till sin mamma Monika, som nu ska flytta in på demensboendet Tallskuggan. På hemmet jobbar Joels barndomsvän Nina. De har inte pratat med varandra sedan tonårens smärtsamma avsked. Monika blir snabbt sämre när hon flyttat in på avdelning D. Hennes utbrott alltmer våldsamma. Och hon tycks veta saker som hon inte borde känna till. Det är nästan som om något okänt tagit över henne. Nu förs Joel och Nina åter samman för att rädda Monika och sig själva.

 

YukoYuko av Jenny Milewsk.

Studentkorridoren på Ryds Allé i Linköping verkar vara som de flesta studentkorridorer när Malin flyttar in. Hennes första egna bostad, med badkar och källarförråd. Men hennes korridorskamrater agerar konstigt och snart känner Malin att de döljer något för henne, något som alla är överens om att hon inte ska få veta. När Malin får veta att Yuko som bodde i hennes rum tog livet av sig i badkaret blir hon skakad, men det är inget mot vad hon blir när det kommer svart hår ur badkarsavloppet och dörrarna i korridoren stängs, trots att bara Malin är hemma...

 

Sökfasetter

Läs mer

230178
Av: Strandberg, Mats
Medietyp: Bok
211719
Av: Milewski, Jenny
Medietyp: Bok
143411
Av: Ajvide Lindqvist, John
Medietyp: Bok