Bibliotek

Språk

I bibliotekskatalogen kan du söka bland böcker, filmer, cd-skivor och allt annat som du kan låna på biblioteket. Om du loggar in på bibliotekens webbplats kan du ställa dig i kö på eller beställa en bok. På biblioteket kallar vi det för att reservera. E-böcker och e-ljudböcker kan du låna direkt via din dator, mobil eller surfplatta. En vanlig bok får du komma till biblioteket och hämta.

Har inte biblioteken den bok som du vill låna? Lämna då ett inköpsförslag via det här formuläret. Berätta för oss vilket bibliotek du vill låna boken ifrån, boken reserveras till dig och du får ett meddelande när den finns att hämta.

Om boken du saknar i katalogen är väldigt gammal eller om den handlar om ett väldigt smalt ämne som du tror att få andra personer skulle vara intresserad av, kan du gör en fjärrlåneansökan. Då lånas boken in från ett annat bibliotek utanför kommunen. Fjärrlån kostar 15 kronor som du betalar när du hämtar boken. Berätta för oss vilket bibliotek du vill hämta boken på, du får som vanligt ett meddelande när boken finns att hämta. Här kan du göra en fjärrlåneansökan.

Hur ställer jag mig i kö på en bok?

Hur lånar jag e-böcker?

Hur lånar jag e-ljudböcker?

Sökfasetter

Läs mer