Museer

Språk

Här-är-du

Förskola och skola

Förskola och skola.

Vi på Norrtälje museer vill bygga upp en kunskapsbank med kulturarvsresurser för förskolan och skolan. Det här är början på det arbetet, vi kommer kontinuerligt att utöka den och lägga till fler resurser.

Utöver det kan vi vara behjälpliga med att förmedla kontakt till lokala kulturarvsaktörer såsom museer, hembygdsföreningar och andra kulturarvsaktörer i Norrtälje kommun. Varmt välkommen att kontakta oss för att få förslag eller idéer på hur ni kan skapa möten mellan era elever och kulturarvet.

 

Tveka inte heller att kontakta oss om ni har egna idéer, förslag eller synpunkter. norrtaljemuseer@norrtalje.se

 

Under vår sida ”Upptäck kulturarvet” hittar du en översikt över alla museer och hembygdsföreningar som finns i Norrtälje kommun, samt hemsidesadresser till dem. Här finns även information om våra skyltade vandringar med QR-koder, riksintresseområden och tillgängligt landskap.

Sveriges riksdag uppmärksammar just nu 100-årsjubileet av allmän rösträtt med projektet ”Fira demokratin”. Du hittar ett bra lärarmaterial och fler resurser om detta på hemsidan https://firademokratin.riksdagen.se/

 

Här har vi samlat några dokument från olika kulturaktörer med tips och utflykter till kulturhistorisk intressanta platser att ladda ner eller skriva ut.

Demokratins framtid antologi

"Demokratin står aldrig stilla" en lärarhandledning

Furusunds historia

"År 1719" en lärarhandledning