Bibliotek

Språk

För föräldrar

Alla bibliotek har barnavdelningar där det finns massor av böcker att låna hem. Böcker med ramsor och visor för de minsta, pekböcker, bilderböcker, högläsningsböcker, faktaböcker, ljudböcker och på en del av våra bibliotek finns musik och filmer att låna.

Tänk på att högläsning är en viktig del av barns språkutveckling och spelar senare stor roll när de själva ska lära sig läsa. Läs mer om varför det är bra att läsa högt på webbplatsen Barnens bibliotek.

För barn som har svårt att läsa vanliga böcker, till exempel på grund av någon funktionsnedsättning, finns Äppelhyllan. Läs mer om Äppelhyllan under avsnittet Läsa på många sätt.

På biblioteken i Rimbo och Hallstavik och på Norrtälje stadsbibliotek finns speciella avdelningar för dig som är förälder eller arbetar med barn. Hyllan kallas Föräldrahylla eller Barnavård. Här finns till exempel böcker om barns utveckling, sjukdomar, babymassage och barnmat. Norrtälje stadbibliotek och Hallstaviks bibliotek prenumererar även på tidskrifter om barn, till exempel "Vi föräldrar".

I menyn till höger kan du klicka dig vidare och läsa om den service som biblioteken erbjuder kommunens alla föräldrar.

Självständiga barn!

Hur det kan vara att sova över