Bibliotek

Språk Språk

För pedagoger

Se höstens katalog över kulturutbudet för skolor och förskolor.Här kan ni som jobbar i förskolan och skolan läsa om vad vi på biblioteket kan erbjuda er.

Förutom alla böcker som finns att låna, ordnar vi sagostunder och andra aktiviteter för förskolebarn, vi bjuder in förskoleklasser till biblioteksvisningar och bokpratar gärna för både elever och pedagoger, samt för föräldrar på föräldramöten. Läs mer om detta genom att klicka på någon av rubrikerna i högermenyn.

Klicka på bilden här till höger för att läsa i katalogen över vårens kulturutbud för skolor och förskolor.

För barn som har svårt att läsa vanliga böcker, till exempel på grund av någon funktionsnedsättning, finns Äppelhyllan. Läs mer om Äppelhyllan i avsnittet Läsa på många sätt.

På biblioteken i Rimbo och Hallstavik och på Norrtälje stadsbibliotek finns speciella avdelningar för dig som är förälder eller arbetar med barn. Hyllan kallas Päronhyllan. Här finns till exempel böcker om barns utveckling.

Tänk på att folkbiblioteken ska fungera som ett komplement till skolans eget bibliotek.

Högläsning - Superhjältar

Högläsning i klassen eller på fritids. Klasser (år F till 6) kan anmäla intresse för att få en bok om superhjältar. Ni läser högt i klassen, kan barnen lyssna som superhjältar? Utför bibliotekets läsuppdrag!
Skicka in bildbevis för publicering på bibliotekets hemsida, kultur.norrtalje.se.
Intresseanmälan senast 8/9 till: johanna.rickegard@norrtalje.se
På Läslovet är alla välkomna till biblioteken för högläsningsfinal!

Förskolans öppna timme

Den första onsdagen varje månad är kommunens förskolor välkomna till Norrtälje stadsbibliotek innan öppning. En barnbibliotekarie hjälper er att låna och lämna böcker.

Onsdagarna 6/9, 4/10, 1/11 och 6/12 kl 8.30
Plats: Norrtälje stadsbibliotek. Fri entré.