Museum

Språk

Här-är-du

Guider till Norrtälje kommun

Norrtälje är en stor kommun med många kulturhistoriska sevärdheter av varierande karaktär. Här samlar vi guider, stadsvandringar, kartor och informationsmaterial som underlättar och hjälper dig att upptäcka och lära dig mer om vår kommuns dåtid och nutid.

Skyltad stadsvandring

Skyltad stadsvandring i Norrtälje kommun.

Det finns 22 skyltar som är försedda med QR-koder runt om i Norrtälje, koderna är kopplade till texter som utgår från Norrtäljekännaren Lennart Janssons skrifter.

Kyrkor i Norrtälje kommun

Kyrkor i Norrtälje kommun.

Nu kan du kan fördjupa dig i kyrkornas historia genom att scanna skyltarna med QR-koder som finns uppsatta i anslutning till samtliga kyrkor och kapell i Norrtälje kommun.

Litterär vandring i Grisslehamn

Litterär vandring i Grisslehamn.

Vandra till platserna i Erik Erikssons romanserie ”Kärlek och krig.” Möt den dramatiska historien i Grisslehamn, byn som var granne med världen.

Tillgängligt landskap

Tillgängligt landskap.

Spännande berättelser – både på plats och i din egen mobiltelefon. Här hittar du ljudguider till Pythagoras industrimuseum, Edsbro masugn och Roslagens sjöfartsmuseum.

Riksintressen

Läs mer om Norrtälje kommuns riksintresen för kulturmiljövård.

I Norrtälje kommun finns höga kulturmiljövärden, vilket avspeglas i det stora antalet riksintresseområden för kulturmiljövården som finns i kommunen.