Bibliotek

Språk

Hur får jag ett bibliotekskort?

Om du vill låna något på Norrtälje bibliotek behöver du ett bibliotekskort. Kom in till något av våra bibliotek så hjälper vi dig med det. Ta med din legitimation. När du skriver ditt namn på kortet betyder det att du lovar att följa bibliotekets regler. Här kan du läsa våra låneregler. Vi behöver din adress, ditt telefonnummer och din e-postadress så att vi till exempel kan tala om när det är dags att lämna tillbaka dina böcker. Berätta därför för oss om du byter telefonnummer eller e-postadress.

Du kan också skaffa bibliotekskort här på webbplatsen, fyll då i det här formuläret. När du gjort det kan du börja reservera böcker på ditt kort. För att börja låna behöver du hämta ut ditt kort på något av våra bibliotek, ta med dig legitimation.

När du får ett bibliotekskort får du också välja en pinkod. Det är en kod med fyra siffror som du använder när du till exempel ska låna böcker i bibliotekens automater. Om du inte följer bibliotekens regler blir ditt kort spärrat och du kan inte låna något.

Ta med dig ditt kort varje gång du går till biblioteket. Ditt bibliotekskort är ditt eget och det är bara du själv som får använda det. När du lånar en bok eller något annat så har du ansvar för boken tills du har lämnat tillbaka den. Om du förlorar ditt kort ska du tala om det för oss på biblioteket, så att vi kan spärra kortet. Annars kan någon annan använda det för att låna böcker. Då ansvarar du för de böckerna.

Du kan också låna böcker och annat genom att knappa in ditt personnummer och din pinkod på bibliotekens utlåningsapparater, eller genom att visa upp din legitimation för bibliotekspersonalen.