Konsthall

Språk

Konst i ån 2014

Konst i ån arrangerades 2002–11 i Norrtäljeån av den konstnärsdrivna föreningen Se Norrtälje. Konst i ån 2014 var ett initiativ av Kultur- och fritidsnämnden, Norrtälje kommun och arrangeras av Norrtälje konsthall.

De deltagande konstnärerna var:

Storguidning av Andres Jansson.Anders Jansson, f. 1963, bosatt och verksam i Stockholm och Norrtälje. Deltar med ”Storguding” ett verk som också var med i Konst i ån 2004;

 

 

 

Spela kula av Pernilla Jansson.Pernilla Jansson, f. 1975, bosatt och verksam i Smedjebacken. Har i sina verk ”Hamnpromenad, ”Spela kula” och ”Vattentornet” utgått från fotografier som finns i Färghandlare Torsten Nordströms museum intill Norrtäljeån.

 

 

Across av Kaarina Kaikkonen.Kaarina Kaikkonen, f. 1952, från Finland och verksam i Helsingfors,deltar med verket ”Across” som ingick i hennes separatutställning i Norrtälje konsthall sommaren 2008.

 

 

Modell skapad av Jakob Krajcik.Jakob Krajcik, f. 1973, verksam i Stockholm, uppvuxen i Norrtälje och ställer ut en modell av barndomshemmet som förstördes i en brand 1984.

 

 

 

Memory av Eva Marklund.Eva Marklund, f. 1971, verksam i Stockholm. I hennes verk ”Memory” framträder ett ansikte, försjunket såväl i vattnet som kontemplation.

 

 

 

Verk av Jesper Nyrén.Jesper Nyrén, f. 1979, bosatt och verksam i Stockholm och Norrtälje. Arbetar med formen och färgen och perceptionens alla möjligheter.

 

 

 

Hus på höga av Madelaine Sillfors.Madelaine Sillfors, f. 1982, bosatt och verksam i Umeå och Kiruna. Deltar med verket ”Hus på höga” som är en teckning utförd i tre dimensioner.

 

 

 

Sökfasetter

Läs mer