Konsthall

Språk

Sommaraktiviteter i konsthallens regi

Upptäck konsten på ett roligt sätt när du vill!

Hjälp konsten!
Hämta ditt häfte på Norrtälje konsthall och hjälp konsten! I häftet kommer du få olika uppdrag som handlar om att fundera och rita. Starta vid skulpturgruppen Flickan som försvann som är skapad av Klara Kristalova. Du hittar skulpturgruppen i Gustav II Adolfs park vid Stadshotellet i Norrtälje. Därifrån har du bra överblick till Nils Ferlin på andra sidan ån och till Folkflinet som finns vid skvallertorget alldeles i närheten.
Rek ålder: Från 5 år och uppåt.

Hämta ut ett färdigt häfte på Norrtälje konsthall eller skriv ut den som pdf på kultur.norrtalje.se (om du gör det, glöm inte att ta med egna pennor.)

Fotojakten: Varningsmönster - Hjälp oss och Leif Elggren att samla in alla varningsmönster i Norrtälje kommun med omnejd!
Nu i coronatider ser vi dem överallt. Fota dina varningsmönster och skicka in till oss på konsthall@norrtalje.se så kommer du få vara med i vår egen utomhusutställning. Vi kommer sen att skicka alla insamlade bilder till Leif Elggren och vem vet, kanske kommer just ditt bidrag med i framtida utställningar med Leif. Du kan också lägga ut bilden på instagram tillsammans med #Norrtäljekonsthall #YB I fotojakten kan du delta när och var du vill. Bildsamtal för barn Vill du fundera och samtala kring Leif Elggrens konstverk i lugn och ro? Då kan du hämta ut vår mapp ”Bildsamtal för barn”. Där kan du titta på bilder från valda verk i utställningen och fundera kring olika frågor. Det går alldeles utmärkt att göra det på Konsthallen eller utomhus. Passar både stora som små i sällskap.

Finn 5 fel - Vad är rätt och vad är fel i Leif Elggrens utställning?
Här ges du möjlighet att titta lite närmare på utställningen. Konsthallens personal har gjort lite kluriga saker med många av verken. Kan du se vad? Fråga efter Finn 5 fel i vår reception.

KONST I ÅN KIDZ
I år är det återigen möjligt för barn att hämta material i en ryggsäck på Norrtälje konsthall. Ta med en vuxen och vandra längs med ån och se, undersöka och göra - Konst i ån KIDZ! En kul aktivitet för där hela familjen kan hjälpas åt. - Hämta din väska under våra ordinarie öppettider 12-16 tis-lör. Återlämnas innan vi stäng er för dagen.

Temaveckor i Studion: Upptäck gamla och nya favoriter då vi i sommar kör olika kreativa och spännande teman i och utanför vår Studio.
Tisdag - Lördag kl. 12-16, drop in på alla teman. Observera att aktiviteterna sker utomhus och inomhus. I och med Covid-19 så anpassar vi oss efter utrymmet. Kommer det många samtidigt så måste vi be er vänta. Kom och gå som du vill, men håll avstånd till varandra. Passar alla barn, stora som små. (30 juni – 4 juli)

PIMP MY BIKE V.27
Vi startar temaveckorna med vår populära Pimp my bike! Ta med dig hojen och gör den till den coolaste cykeln i hela Norrtälje. Vi har en massa material och dessutom lite roliga tips på vad du kan göra. (7 juli – 11 juli)

GÖR DITT EGET KUNGARIKE V.28
Har du också tänkt tanken att det skulle vara skönt att få bestämma själv? Denna vecka satsar vi på att drömma stort och skapa sitt eget kungarike! Gör din egen nationalsång, stifta dina egna lagar och regler, skapa din egen krona! Här är det du som bestämmer. (14 juli – 18 juli)

GÖR DITT EGET VYKORT V.29
Denna sommar blev kanske inte riktigt som du hade tänkt dig? Kanske skulle du träffa någon som bor långt bort? Ett bra tips kan vara att skicka ett vykort med en sommarhälsning till någon du saknar lite extra? Ps: Glöm inte köpa frimärke! (21 juli – 25 juli) 

VI TRYCKER PÅ TYG V.30
Den här veckan kan man verkligen få sväva ut lite extra! Tycker du att alla t-shirts ser likadana ut? Varför finns det aldrig något roligt på byxorna man får i julklapp? Och måste de vuxnas sängkläder alltid vara enfärgade? Nu har du chansen att trycka och måla på vilket tyg som helst. Vi gör tryck och målar mönster i valfria färger. Bli en vandrande färgklick under sommaren! Ta med tyget! Vi har färgen! (28 juli – 1 augusti)

VI GÖR ETT TORG V.31
Vad är ett torg och varför har dom så lite färg? Hjälp oss att skapa ett färgglatt torg utanför huset. Vi har kritorna, du har ideérna!

 

Utställningar

Leif Elggren - En annan form av närvaro 4/4 - 27/9
Missa inte årets stora utställning i konsthallen med Leif Elggren. I utställningen får du se en samlad produktion av 40 års konstnärsskap från Sveriges mest kända undergroundkonstnär. Utsällningen går att se under konsthallens öppettider och som alltid har vi fri entré!

KONST I ÅN 2020 26/6 - 16/8
Åter igen kan du se sommarens stora utomhusutsällning i Norrtäljeån. Detta år medverkar Susanne Vollmer, Ebba Bohlin, Oscar Furbacken, Hanna Ljungh, James Webb , Helen Edling, Lazlo Feher. Du kan följa utställningen via QR:koder på skyltarna.

Sökfasetter

Läs mer