Bibliotek

Språk Språk

Låna e-böcker och e-ljudböcker

För att låna e-böcker och e-ljudböcker behöver du ett bibliotekskort och din pinkod. Lånetiden är 28 dagar och boken lämnas tillbaka automatiskt när tiden är slut. Det är gratis att låna e-böcker och e-ljudböcker.

Du kan låna högst två e-böcker eller e-ljudböcker(även kallad strömmande ljudbok) per vecka (en begränsning från och med den 15 december 2015). Detta beror på att kostnaden för varje e-bokslån är väldigt hög för biblioteken.

För att kunna låna e-böcker och e-ljudböcker måste du ha en pinkod kopplad till ditt kort. Om du inte har någon pinkod kan du skaffa det genom att komma in till något av våra bibliotek. Om du har en mejladress kopplad till kortet kan biblioteksspersonalen också skicka en ny pinkod dit. Du hittar alla kontaktuppgifter här.

När du loggat in på vår webbplats söker du helt enkelt upp den e-bok du vill låna i bibliotekskatalogen. De böcker du lånar hittar du sedan på Mina sidor under Mina lån. Du kan inte längre låna e-böcker och e-ljudböcker på Elibs webbplats. Läs mer om hur du lånar e-böcker och e-ljudböcker i texterna nedan.

Hitta våra e-böcker

På vår inspirationssida för e-böcker och e-ljudböcker hittar du olika listor över elektroniska böcker. Klicka här för att komma till inspirationssidan. Är det någon lista som du skulle vilja ha med? Kontakta oss via det här formuläret, vi vill gärna veta vad du tycker.

Instruktioner för hur du lånar e-böcker och e-ljudböcker

Här nedan finns broschyrer för hur man steg för steg går tillväga för att komma igång med att låna e-böcker till olika typer av datorer, mobiler eller surfplattor. Längre ner finns ett avsnitt med vanliga frågor och svar om hur man lånar e-böcker och e-ljudböcker. Klicka på varje fråga för att få svaret.

 

Instruktioner för att komma igång med att låna e-böcker eller e-ljudböcker på

 

Mer information:

 

Vanliga frågor och svar om e-böcker och e-ljudböcker:

 

E-böcker

 

E-ljudböcker (strömmande ljudböcker)