Bibliotek

Språk

Här-är-du

Börja låna e-ljudböcker

För att låna e-ljudböcker behöver du ett bibliotekskort och din pinkod. Saknar du ett bibliotekskort hos oss ordnar du det enkelt och gratis genom att besöka något av våra bibliotek. Om du vill kan du fylla i dina uppgifter i bibliotekskortsformuläret, men du måste ändå hämta ut ditt kort på något av biblioteken i Norrtälje. Glöm inte ta med dig giltig legitimation.

Lånetiden för e-ljudböcker är 28 dagar och boken lämnas tillbaka automatiskt när tiden är slut. Det är gratis att låna e-ljudböcker.

Du kan låna högst tre e-ljudböcker per vecka. Begränsningen beror på att kostnaden för varje e-ljudbokslån är väldigt hög för biblioteken.

Kom igång med att låna e-ljudböcker
Hur du lånar e-ljudböcker beror på hur du vill läsa boken, på din dator, mobil eller surfplatta. Det beror också på vilken typ av mobil, dator eller surfplatta du har. Välj det alternativ som passar dig i listan under rubriken Hur vill du läsa e-ljudboken? så får du mer information.

Hitta våra e-ljudböcker
Du söker fram e-ljudböcker i vår bibliotekskatalog precis på samma sätt som du söker fram vanliga böcker. Skriv bara in titel, författare eller ämne i sökrutan högst upp på sidan. Klicka här för att få fler tips om hur du kan söka fram e-ljudböcker i bibliotekskatalogen.

Appen Biblio gör det möjligt att lyssna offline

Det finns numera en app som heter Biblio och gör det möjligt för dig att lyssna på ljudböcker offline via mobil, alltså utan att vara uppkopplad mot internet. Appen finns tillgänglig att ladda hem i App Store och Google Play och den fungerar både för iPhone och iPad och Android-enheter.

När appen är nedladdad till mobilen så går du in och väljer bibliotek (Norrtälje) i scrollistan och skriver in ditt personnummer (10 siffror) eller ditt lånekortsnummer samt din pinkod (4 siffror).

Du kan söka och låna böcker direkt i Biblio-appen. Vi rekommenderar dock att du söker fram och lånar dina e-ljudböcker på bibliotekets webbplats, kultur.norrtalje.se, då denna bibliotekstalog är tydligare. Prova gärna att söka på titel eller författare i Biblio-appen, får du upp märkliga träffar som inte stämmer överens med din sökning så beror det troligtvis på att boken inte finns i Norrtälje biblioteks utbud.

Om du är inloggad på kultur.norrtalje.se, har laddat ner appen och väljer att låna e-ljudbok så föreslår den att e-ljudboken öppnas direkt i Biblio-appen. 

På vår inspirationssida för e-böcker och e-ljudböcker hittar du olika listor över elektroniska böcker.  Är det någon lista som du skulle vilja ha med? Kontakta oss på Norrtälje bibliotek via det här formuläret, vi vill gärna veta vad du tycker.

Hur vill du läsa e-ljudboken?

Välj vilken plattform som du vill läsa dina e-böcker på i listan här nedan, på iPhone/iPad, Android eller Pc/Mac.

 Börja låna e-ljudböcker på din iPhone eller iPad.

Börja låna e-ljudböcker på din Android.

Börja låna e-böcker på din PC eller Mac.

Viktigt: Uppdatera Biblio-appen

En ny version av Biblio har släppts. Du som har appen sedan tidigare måste ta bort den gamla versionen och ladda ner den på nytt. Logga därefter in igen. Dina befintliga lån behöver laddas ner på nytt. 

Biblio 2.0  är en snabbare och smidigare version av appen, där leverantören Axiell framförallt jobbat med följande funktioner:

  • Fler kategorier tillgängliga
  • Förbättrat offlineläge
  • Nytt utseende med till exempel tydligare formatindelning
  • Utökad sök-funktion

Sök e-ljudböcker i katalogen

Sök e-ljudböcker i katalogen.

Få hjälp att söka fram bibliotekens e-ljudböcker utifrån ämne eller genre.

Tips och inspiration om e-ljudböcker

Få tips om e-ljudböcker på bibliotekens inspirationssidor.

På Norrtälje biblioteks inspirationssida om e-böcker och e-ljudböcker hittar du massor av boktips.

Vanliga frågor och svar om e-ljudböcker

Läs mer om hur du kommer igång med att låna e-ljudböcker.

Här hittar du vanliga frågor om e-ljudböcker och hur du gör för att låna dem.