Bibliotek

Språk

Låna grupprum och studieplatser

På vissa av biblioteken i Norrtälje kommun finns det grupprum och studieplatser.

Grupprum att låna eller hyra

På stadsbiblioteket i Norrtälje finns det tre grupprum som du kan låna under bibliotekets öppettider. Ett av rummen är för enskilda studier och de två andra för grupparbete. Du kan låna grupprummen i upp till fyra timmar per dag. Du bokar grupprummen i receptionen på stadsbiblioteket. Grupprummen ska användas främst till studier i grupp. För den som vill sitta ensam och studera finns alternativ med tyst läsrum eller studieplatser en trappa upp. Rummen på stadsbiblioteket har eluttag, bord, stolar och whiteboardtavla. Speciella pennor för whiteboard finns att låna i informationsdisken. 

Privatpersoner och föreningar kan boka rummen gratis för studier eller möten. Grupprummen ska inte användas till kommersiell verksamhet.

Studieplatser och tyst läsrum

På Norrtälje stadsbibliotek finns ett antal studieplatser på andra våningen. Här finns fem datorer att låna samt uttag om du har med dig en bärbar dator och tillgång till gratis wifi. Det finns även ett tyst läsrum. På Väddö, Hallstaviks och Bergshamra bibliotek finns studierum att låna, tala med oss i personalen.