Bibliotek

Språk

Läs på många språk

Biblioteken har böcker på många olika språk för både barn och vuxna. Du kan också låna ordböcker, lexikon och språkkurser på olika språk. Biblioteken erbjuder även ett mindre antal tidningar och tidskrifter på andra språk.

Om du vill söka fram böcker på andra språk i vår katalog här på webbplatsen kan du klicka på det lilla kugghjulet intill sökrutan längst upp på sidan. Då kommer du till sidan för utökad sökning och kan välja språk. När du klickar på sök syns då alla böcker på det valda språket som finns på biblioteken i Norrtälje kommun. Du kan också välja att söka böcker på andra språk för antingen barn eller vuxna i rutan Välj målgrupp.

Om du saknar böcker på något språk på biblioteket eller letar efter en speciell titel, fråga bibliotekspersonalen så hjälper vi dig. Vi kan ofta beställa de böcker du vill ha. Du kan även vända dig till Internationella biblioteket i Stockholm. Där finns ett stort utbud av böcker på flera språk. Mer information om Internationella biblioteket och flerspråkighet hittar du på deras webbplats.