Konsthall

Språk

En annan form av närvaro

Leif Elggren liggande

Norrtälje konsthall har den stora glädjen att få presentera Leif Elggren med utställningen EN ANNAN FORM AV NÄRVARO. Leif Elggren är en aktiv konceptuell konstnär som arbetar med installationer, texter, bild, ljud, film, performance och är en av Sveriges främsta multikonstnärer. Han rör sig oftast mellan drömmar, subtila absurditeter, sociala hierarkier och gömda aktioner.

 

Konsthallens två plan har omvandlats till en helhetsinstallation och en berättelse över ett långt konstnärskap. I utställningen finns verk från slutet av 70-talet fram till nu.

Utställningen är en av hans största sedan Färgfabriken 2000 och vi får se hela bredden av hans verksamhet.

Utställningen ger oss en inblick och en möjlighet att få ta del av en annan typ avnärvaro som Leif under sitt konstnärskap förmedlar och gestaltar med sina verk, sin kropp och sina texter.
EN ANNAN FORM AV NÄRVARO kan översättas till människans existens i relation till världen och hur vi uppfattar och ser på verkligheten och oss själva.

 

Leif Elggren är en av Sveriges viktigaste samtidskonstnärer. Född 1950 i Linköping  och har arbetat som konstnär sedan 1970 - talets slut. Tillsammans med Carl Michael von Hausswolff representerade Leif Elggren Sverige i den Nordiska paviljongen på Venedigbiennalen 2001 och de är också upphovspersonerna till Konungarikena Elgaland-Vargaland (KREV) där de båda har titeln kung.


 

Vi håller öppet 4/4 mellan 12-16 men utställningens invigning är inställd.

Norrtälje konsthall följer noga utvecklingen av coronaviruset covid-19, regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer.
I söndags den 29 mars förbjöds sammankomster på över 50 personer vilket gör att vi räknar antal besökare för att inte överskrida gränsen. Vi kommer att tillämpa de nya restriktionerna från och med lördag 4/4.

Vi ber att du som besökare precis som vi följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma när du är sjuk. Vi önskar även att du tvättar händerna när du kommer utifrån, håller ett respektfullt avstånd till andra och hostar och nyser i armveck eller näsduk.

Samtalet med Leif Elggren och John Peter Nilsson, intendent på Moderna museet kommer skjutas fram eventuellt till ett senare tillfälle.

Konsthallen håller öppet tillsvidare som vanligt enligt våra ordinarie öppettider: tis-tors, 12-17, fre, 11-16, lör-sön 12-16

Varmt välkomna!