Konsthall

Språk

En annan form av närvaro

Leif Elggren liggande

Norrtälje konsthall har den stora glädjen att få presentera Leif Elggren med utställningen EN ANNAN FORM AV NÄRVARO. Leif Elggren är en aktiv konceptuell konstnär som arbetar med installationer, texter, bild, ljud, film, performance och är en av Sveriges främsta multikonstnärer. Han rör sig oftast mellan drömmar, subtila absurditeter, sociala hierarkier och gömda aktioner.

 

Konsthallens två plan har omvandlats till en helhetsinstallation och en berättelse över ett långt konstnärskap. I utställningen finns verk från slutet av 70-talet fram till nu.

Utställningen är en av hans största sedan Färgfabriken 2000 och vi får se hela bredden av hans verksamhet.

Utställningen ger oss en inblick och en möjlighet att få ta del av en annan typ avnärvaro som Leif under sitt konstnärskap förmedlar och gestaltar med sina verk, sin kropp och sina texter.
EN ANNAN FORM AV NÄRVARO kan översättas till människans existens i relation till världen och hur vi uppfattar och ser på verkligheten och oss själva.

Leif Elggren är en av Sveriges viktigaste samtidskonstnärer. Född 1950 i Linköping  och har arbetat som konstnär sedan 1970 - talets slut. Tillsammans med Carl Michael von Hausswolff representerade Leif Elggren Sverige i den Nordiska paviljongen på Venedigbiennalen 2001 och de är också upphovspersonerna till Konungarikena Elgaland-Vargaland (KREV) där de båda har titeln kung.

Läs recensioner om utställningen:

Dagens Nyheter här.

Svenska dagbladet här.

Konsten.net här:


 Glöm inte att besöka oss på instagram och youtube där vi uppdaterar information om utställningen löpande.

Youtube

Instagram