Konsthall

Språk

Här-är-du

Lilla k

Lilla k är en utställningsyta på Norrtälje stadsbibliotek. Utställningarna på Lilla k är ett samarbete mellan Norrtälje stadsbibliotek och Norrtälje konstförening.
Från och med i höst har vi på Konstföreningen övertagit det konstnärliga ansvaret från Konsthallen för Galleri Lilla k på Norrtälje Bibliotek. Vi har efter överenskommelse med Konsthallen, bildat en grupp, som håller i verksamheten under en inledande provperiod.
Gruppen har till idag fastlagt verksamheten till och med början av juni 2019 och som de flesta vet rör det sig om två väggar i vinkel på 4 meter gånger 5 meter i bibliotekets entrehall, som vi får diponera för utställningar. Vi vill stimulera konstnärer med anknytning till Roslagen först och främst och försöker presentera verk med olika konstuttryck, teknik och material.


Intresserade konstnärer som vill ansöka om utställning, tar lämpligen kontakt med konstföreningens styrelse genom vår hemsida, klicka här för att komma dit, för närmare information. Se även hemsidan för Sveriges Konstföreningar, där ansökningsblanketterna finns att skriva ut och där står även villkoren för möjlighet till utställningsersättning. Klicka här för att komma dit.
Utställningarna öppnas oftast med en vernissage i närvaro av konstnären på en onsdag klockan 16.00. Bibliotekens adress är Billborgsgatan 3 i Norrtälje, strax intill busstationen.

 


Vårens inplanerade utställningar:

2019
9 jan - 2 febr Stefan Gadnell måleri
6 febr - 2 mars Per Silén ”
6 mars - 30 mars Olga Kreida Smedmark
3 april - 4 maj PA Larsson skulptur
8 maj - 1 juni Jonna Jacobsson grafik/måleri

Väl mött på Lilla k.
Norrtälje konstförening.
gm / Birgitta Lamm Sederholm och Lino Åberg