Konsthall

Språk

Här-är-du

Lilla k

Lilla k är en utställningsyta på Norrtälje stadsbibliotek. Utställningarna på Lilla k är ett samarbete mellan Norrtälje stadsbibliotek och Norrtälje konstförening.
Utställningsytan består av två väggar i vinkel på 4 meter gånger 5 meter i bibliotekets entrehall. Norrtälje konstförening vill stimulera konstnärer med anknytning till Roslagen först och främst och försöker presentera verk med olika konstuttryck, teknik och material.


Intresserade konstnärer som vill ansöka om utställning, tar lämpligen kontakt med konstföreningens styrelse genom vår hemsida, klicka här för att komma dit, för närmare information. Se även hemsidan för Sveriges Konstföreningar, där ansökningsblanketterna finns att skriva ut och där står även villkoren för möjlighet till utställningsersättning. Klicka här för att komma dit.
Utställningarna öppnas oftast med en vernissage i närvaro av konstnären på en onsdag klockan 16.00. Bibliotekens adress är Billborgsgatan 3 i Norrtälje, strax intill busstationen.

Följande utställningar är framflyttade till hösten 2020. Vi återkommer med datum när de är fastställda.

8 April     -     9 maj             Stefan Peterson         foto

13 maj    -     3 juni              Maria af Malmborg   textilier         

Väl mött på Lilla k.
Norrtälje konstförening.
gm / Birgitta Lamm Sederholm och Lino Åberg

Aktuell utställning Lilla k

László Fehér - skulptur 10/6 - 16/8-2020

LaszloLászló Fehér föddes 1988 i Rumänien. Han växte upp i en liten by i Transylvanien där det sedan generationer varit en stark tradition att arbeta i trä. Han har sin utbildning från Konsthögskolan i Timisoara, Rumänien.

Som barn arbetade László med trä hos sin far och som lärling hos en möbelsnickare. På konsthögskolan gick han fri konst med inriktning skulptur, där trä och sten blev hans främsta uttrycksmedel. Han bor och arbetar i Stockholm. László Fehér deltar även i årets Konst i Ån, där han visar träskulpturen Sold Out.

Pssst… furu, lind, akrylfärg
Tide furu, lind, äggoljetempera, sprayfärg