Bibliotek

Språk

Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 3 4 5 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan  
140159
Rännstensungar [Videoupptagning] / regi: Torgny Anderberg ; producent: Krister Hagéus.
Rännstensungar [Videoupptagning] / regi: Torgny Anderberg ; producent: Krister Hagéus.
Utgivningsår: [2000].
Språk: Svenska
Medietyp: DVD
Förlag: Film Factory
Anmärkning:
Bygger på en pjäs av Åke Hodell.
Originalfilmen: Krister Hagéus ; Pallas Film ; Allboksförlaget, 1974.
Regionkod saknas; bildformat: 4:3 fullscreen; ljudformat: Dolby digital.
Skådespelare: Cornelis Vreeswijk, Anita Lindblom, Monica Zetterlund, Karin Falck, Frej Lindqvist, Arne Källerud, Gösta Prüzelius, Monica Ekman, Mikael Mårdstam ... ; foto: Kalle Bergholm.
Stadsbiblioteket 213
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Inne: 1
Totalt antal lån: 132
Antal lån i år: 3
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
"I ett hus på Bellmansgatan i Stockholm är det liv och rörelse. Där har frukt- och grönsakshandlaren Jaffe sitt lager. Där springer Bigge-gänget och busar med den griniga portvakten Malinda Karlsson. Där bor också Johan Fahlén, en fattig konstnär som hittills inte har haft någon framgång med sina tavlor. Han tar hand om Ninni, en liten föräldralös flicka som är förlamad i benen, och hans dröm är att tjäna så mycket pengar att Ninni ska kunna opereras. När Ninnis mor dog, lovade Johan Fahlén henne att Ninni skulle få bo hos honom. Barnavårdsnämnden vill dock att hon ska placeras på barnhem och skickar Ingrid Sanner för att hämta henne. När Ingrid förstår att Ninni vill stanna hos "farbror Fahlén", låter hon henne göra det tills vidare. Fahlén ligger efter med hyran och söker upp hyresvärden, direktör Högstrand, för att förmå honom att köpa en tavla eller för att få uppskov. Högstrand vägrar och hotar Fahlén med vräkning. På gården sitter Ninni i sin rullstol och tittar på när de andra barnen leker. Hon drömmer om blommor och gröna ängar, och när Fahlén kommer hem, lovar han att hon ska få komma ut till landet till sommaren. Ingrid Sanner kommer allt oftare på besök och pysslar i hemmet. Hon ser även till att Fahlén får en chans att ställa ut på ett galleri. Han får till och med betalt i förskott. Ett par kringvandrande musikanter kommer och uppträder på gården. I ett obevakat ögonblick stjäl de pengar från Jaffes lager. Fahlén, som ju för ovanlighets skull har pengar, blir misstänkt för stölden och förs till polisstationen. Men Pyret, en av flickorna på gården, har bevittnat stölden. Hon samlar ihop ungarna i gänget, och de jagar sedan tjuvarna över hustaken och lyckas till slut binda dem så att polisen bara har att hämta dem. Fahlén blir frisläppt ur fängelset./---/" - Svensk filmdatabas / Svenska filminstitutet (20041028)

Här finns titeln:

Loading...

Författarinformation

Loading...

Mer om titeln

Loading...

Läs mer

Taggar

Sök vidare

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar