Bibliotek

Språk

142353
Åke och hans värld [Videoupptagning] : en film / av Allan Edwall ; manus och regi: Allan Edwall.
Åke och hans värld [Videoupptagning] : en film / av Allan Edwall ; manus och regi: Allan Edwall.
Utgivningsår: [2008].
Språk: Svenska
Medietyp: DVD
Förlag: Sandrew Metronome ;Warner Bros. Entertainment Sverige [distributör]
Anmärkning:
Bygger på romanen: Åke och hans värld / Bertil Malmberg.
Originalfilmen: Sandrews ; Svenska filminstitutet ; Scentext, 1984.
Region 2; bildformat: 4:3 LB (1.66:1); ljudformat: Dolby digital 1.0.
Skådespelare: Martin Lindström, Loa Falkman, Gunnel Fred, Stellan Skarsgård, Björn Gustafson, Alexander Skarsgård, Suzanne Ernrup, Ulla Sjöblom, Katja Blomquist, Allan Edwall, Ernst Günther ... ; foto: Jörgen Persson ... ; musik: Thomas Lindahl.
Stadsbiblioteket 161
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Inne: 1
Totalt antal lån: 85
Antal lån i år: 1
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
"I centrum står den sexårige Åke och hans familj, där man är ganska lycklig. Där finns hans hygglige far, som är läkare, hans kloka mor, som alltid är kärleksfull, hans äldre syster, som är svartsjuk - som alla barn - men ändå snäll. De bor i ett ganska fult hus i en liten svensk stad och i huset har far sin mottagning och på vinden ligger Anne-Marie, som är sjuk i förvirring hela den mörka årstiden men annars är en varm och mycket vacker kvinna. I Åkes närhet finns också den store gårdskarlen Bergström och dennes barn. Åke är rädd för Bergström, som han tycker ser farlig ut - men Bergström är inte alls förskräcklig. Det tar dock tid för Åke att upptäcka det. Först måste han få dåligt samvete och en alldeles ny kälke, något som faktiskt hänger ihop, ni må tro det eller ej. En av Åkes allra bästa vänner är Kalle Nubb, son till en alkoholist som förtvivlat kämpar mot flaskan. Kalle Nubbs mamma har nyligen dött och Kalle sörjer henne på sitt märkligt lyckliga sätt. Kalle är själv säker på att han ska dö snart, men döden är han inte rädd för. Han är rädd för att hans storebror Affe ska gräva ned honom på sophögen så att han inte får träffa mor igen. /---/" - Filmårsboken ; 1984.

Här finns titeln:

Loading...

Författarinformation

Loading...

Mer om titeln

Loading...

Läs mer

Taggar

Sök vidare

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar