Bibliotek

Språk

254739
Pasta på italienska [Elektronisk resurs] : 12 regioner, 20 pastasorter, 45 recept / Sara Berg och Miriam Preis.
Pasta på italienska [Elektronisk resurs] : 12 regioner, 20 pastasorter, 45 recept / Sara Berg och Miriam Preis.
Av: Berg, Sara
Utgivningsår: cop. 2018.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: NoK :Elib [distributör]
ISBN: 978-91-27-15709-5 91-27-15709-1
Anmärkning:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Inne: 0
Totalt antal lån: 0
Antal lån i år: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Man kan tycka att italienarna har en tjurskallig inställning till pasta. De skulle aldrig laga en carbonara på färskpasta eller hälla parmesan på skaldjur. Men det handlar inte om att de vill vara besvärliga, utan om att de redan ägnat generationer åt att prova sig fram till de bästa recepten och de mest användbara teknikerna. Den här boken handlar om pasta. Riktig, italiensk pasta. Om gnocchi lagad av en helgalen kock i Milano, om hemligheten bakom en äkta ragù bolognese och om den genovesiska trofien, som nästan ingen längre vet hur man tillverkar för hand. Det är en tågresa från Turin i nordväst till Catania i sydost, genom tolv italienska regioner som vurmar lite extra för sin pasta. Vi får lära oss om olika mjölsorter och när de ska användas, varför man har ägg i degen bara ibland och varför man alltid ska blanda pastan med såsen innan den serveras. Dessutom delar x italienska pastakockar med sig av sina bästa recept, anpassade för regionens typiska pastasorter. För det finns egentligen ingenting som heter italiensk pasta, däremot finns det lombardisk, siciliansk och toskansk pasta. Och den gemensamma nämnaren är att den alltid är godast. Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon pratar italienska och älskar gnocchi, mozzarella och lambrusco./Innehållsbeskrivning från Elib.
Den här boken handlar om riktig italiensk pasta. Om gnocchi lagad av en helgalen kock i Milano, om hemligheten bakom en äkta ragù bolognese och om den genovesiska trofien, som nästan ingen längre vet hur man tillverkar för hand. Det är en tågresa från Turin i nordväst till Catania i sydost, genom tolv italienska regioner som vurmar lite extra för sin pasta. Italienska pastakockar delar också med sig av sina bästa recept.

Författarinformation

Loading...

Mer om titeln

Loading...

Läs mer

Taggar

Andra titlar av samma författare

264022
Av: Berg, Sara
278686
Av: Berg, Sara

Liknande titlar

278992
Av: Cramby, Jonas
216082
Av: Beck, Simone
239662
Av: Lim, Byung-Hi
254250
Av: Cramby, Jonas
278997
Av: Cramby, Jonas
268489
Av: Nilsson, Tove
200573
Av: Mendel Westberg, Malin
207747
BBQ
Av: Zäll, Frederik
254740
Av: Hassan, Nahid
265034
Av: Cramby, Jonas
269222
Av: Ekengren, Stefan
243226
Av: Crespi, Daniel
243845
Av: Axelsson, Anna
203126
Av: Grahn-Möller, Claes
214398
Av: Widell, Hannah
214405
Av: Essen, Eleonora von
278835
Av: Ringborg, Marion
267788
Av: Ventura, Ai