Bibliotek

Språk

264022
Berlin för foodisar [Elektronisk resurs] / Sara Berg ; foto: Miriam Preis.
Omslagsbild
Av: Berg, Sara
Utgivningsår: 2019.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Natur & KulturElib [distributör]
ISBN: 978-91-27-16039-2 91-27-16039-4
Anmärkning:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Inne: 0
Totalt antal lån: 0
Antal lån i år: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Författaren och frilansjournalisten Sara Berg har under många år rest till Berlin. Staden har förvandlats och genom förvandlingen har en matkultur väl värd ett besök vuxit fram. Om detta berättar Sara Berg i sin bok Berlin för foodisar.
När jag började resa till Berlin på allvar hade staden precis inlett sin förvandling från skitig klubbstad till seriös krogstad. Ungefär som Malmö några år tidigare. Skillnaden är bara att i Berlin har klubbkulturen inte upphört utan fortsatt att leva på obskyra tider parallellt med naturvinskrogar, ambitiösa kaffebarer och ett imponerande utbud av asiatiska restauranger från olika länder. Ett bra exempel är den moderna thaikrogen Khwan, som ligger inslängd bland de fallfärdiga, graffititäckta nattklubbsbyggnaderna i Friedrichshain. Här serveras starka cocktails, parfymerade örter och råvaror som rökts ett halvt dygn. Och här tar man enbart kontanter, vilket också är symtomatiskt för Berlin, där man skyr allting som ens påminner om registrering eller övervakning. Annat som är kul är nytyska Tisk, som drivs av två kockar uppväxta på varsin sida av Berlinmuren. I Neukölln ligger naturvinsbarerna tätt, i väst trängs de kinesiska krogarna. Det finns flera kafferosterier med en förkärlek för ljusrostade bönor och det är enkelt att hitta ett avancerat frukostutbud, som på många ställen serveras hela dagen. Och för varje estetiskt inredd hipsterkrog finns det även ett livligt dönerhak, en kitschig vietnamesisk restaurang och en currywurst samt en och annan stökig pastakrog där italienarna handrullar pastan på beställning. Ofta med techno i bakgrunden, oavsett kök. I Berlin för foodisar hittar du allt detta samt stadens godaste glass, en pytteliten koreansk krog med väggarna täckta av bibelcitat och dessutom en hel del snygg DDR-arkitektur och ganska mycket bra konst. Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon har nyligen gett ut Pasta på italienska - en handbok i konsten att laga och äta pasta som italienarna gör det./Innehållsbeskrivning från Elib.

Författarinformation

Loading...

Mer om titeln

Loading...

Läs mer

Taggar

Sök vidare

Andra titlar av samma författare

254739
Av: Berg, Sara

Liknande titlar

253918
Av: Almqvist, Erik Eje
233025
Av: Blomqvist, Agneta
216330
Av: Søndergaard, Per Straarup
199321
Av: Vallgren, Carl-Johan
262358
253836
Av: Mo, Jorunn
249271
Av: Loewe, Peter
238531
Av: Unnes, Elin
218118
Av: Andersson, Erik
198445
Av: Schimanski, Folke
201246
Av: Handberg, Peter
248712
Av: Cramby, Jonas
269177
Av: Westin Tikkanen, Karin
217849
Av: Britton, Claes
217817
Av: Britton, Claes
217819
Av: Britton, Claes
217822
Av: Britton, Claes
210552
Av: Hamberg, Emma
234859
Av: Olsson, Andreas T
254994
Av: Ndiaye, Marie