Bibliotek

Språk

264746
New York för foodisar [Elektronisk resurs].
New York för foodisar [Elektronisk resurs].
Av: Gelin, Martin
Utgivningsår: 2019.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Natur & KulturElib [distributör]
ISBN: 978-91-27-16171-9 91-27-16171-4
Anmärkning:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Inne: 0
Totalt antal lån: 0
Antal lån i år: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
New York för foodisar är en personlig guide till den bästa maten i New York. Här får du tips om Chinatowns godaste dim sum, Sunset Parks mest gedigna taquerias och Harlems krispigaste fried chicken. Det är en bok för den som dagdrömmer om att äta ostron i baren på Le Bernardin, men lika gärna slinker in på den bästa egyptiska kvarterskrogen för grillad fisk. Martin Gelin är författare och har sedan 2001 arbetat som journalist i USA.
Det unika med New York är att du kan äta mat från hela världen där. New York erbjuder mer variation, med högre nivå, än någon annan metropol. Det finns inget enskilt kök eller specifik rätt som kan definiera staden, för alla här är invandrare. De bästa restaurangerna sneglar alltid, med djup kärlek och en gnutta vemod, tillbaka på ett annat land eller en annan plats som någon lämnat bakom sig. New York för foodisar är en personlig guide till den allra bästa maten i New York, byggd på 17 års trägen research. Här får du tips om Chinatowns godaste dim sum, Sunset Parks mest gedigna taquerias och Harlems krispigaste fried chicken. Det är en bok för den som dagdrömmer om att äta ostron i baren på Le Bernardin, men lika gärna slinker in på den bästa egyptiska kvarterskrogen för grillad fisk i Queens. Vi tar tunnelbanan till Flushings roligaste food court för nordkinesiska grillspett och sichuanpepprade hot pots, besöker Brooklyns bästa pizzeria och hittar Washington Heights saftigaste cubano sandwich. Du får tips om var du kan äta koreansk barbecue samtidigt som du ser solen gå ner över Chrysler building, skaldjursbarerna där du hittar en perfekt lobster roll och den mest svalkande skålen kyld borscht i Little Odessa. På vägen hoppas vi att den här boken fördjupar och nyanserar bilden av New York och de tio miljoner människor som bor här. Martin Gelin är prisbelönt författare och har sen 2001 arbetat som journalist i USA. Han är Dagens Nyheters korrespondent i New York och har kommenterat amerikansk politik för bland annat SVT, SR, BBC och CNN. 2014 gav han tillsammans med Emil Arvidson ut Den amerikanska maten./Innehållsbeskrivning från Elib.

Författarinformation

Loading...

Mer om titeln

Loading...

Läs mer

Taggar

Sök vidare

Språk

Målgrupp

Medietyp

Andra titlar av samma författare

221755
Av: Gelin, Martin
249811
Av: Gelin, Martin
255025
Av: Gelin, Martin
199130
Av: Gelin, Martin
194196
USA
Av: Gelin, Martin
195671
Av: Gelin, Martin
270348
Av: Gelin, Martin
199451
Av: Gelin, Martin
198448
Av: Gelin, Martin

Liknande titlar

201433
Av: Sundgren, Nils Petter
197252
Av: Dielemans, Jennie
269823
Av: Cramby, Jonas
274792
Av: Larsen, Alisa
201967
Av: Engvall, Maria
195615
Av: Engvall, Maria
229046
Av: Gahrton, Måns
193567
Av: Westman, Lars
238908
Av: Gahrton, Måns
194604
Av: Gahrton, Måns
204086
Av: Gahrton, Måns
204087
Av: Gahrton, Måns
204092
Av: Gahrton, Måns
204104
Av: Gahrton, Måns
204067
Av: Gahrton, Måns
204580
Av: Gahrton, Måns
225863
Av: Jacobsson, Ritta
218295
Av: Gahrton, Måns
218947
Av: Gahrton, Måns
218293
Av: Gahrton, Måns