Konsthall

Språk

Sara Möller

Vi har den stora glädjen att få presentera Sara Möller med utställningen The Act of Clash, en ny soloutställning i Norrtälje konsthall med skulpturer, objekt och olika material.

Utställningsrummet blir en spelplats för ett landskap, en trädgård i mörkerljus, en tuktad natur som ändå är vild, som i oss själva i våra inre landskap, det ömma mjuka och det smutsiga skavda, det oförenliga som söker begriplighet av vår ursprungliga natur. I rummet finns en matta av färsk lera som långsamt kommer förändras, formerna är organiska och ibland erotiskt bulliga, köksredskap kan muteras till brons, rep, textila bindor och lim bygger broar till en enhet. En fontän skapar romantiska drömmar och fuktar det torra.
Hon utmanar och tänjer på gränserna i sina material, visar dess skavanker och fördelar, det mjuka och det hårda, det lappas, lagas, pysslas om eller tuktas.

Sara Möller är född 1982 i Växjö och verksam i Göteborg. Utbildad på HDK, Högskolan för konst och Design i Göteborg och tog sin MFA 2009 i keramisk konst. Hon har haft ett flertal utställningar såväl internationellt som nationellt och tilldelats ett antal stipendier nu senast en längre arbetsvistelse i Kina som konstnärsnämndens stipendiat i staden Jingdezhen. För mer information och pressbilder vänligen kontakta: Helén Hedensjö, konstnärlig ledare, Norrtälje konsthall. helen.hedensjo@norrtalje.se, 0176-716 75 Norrtälje.

Utställningen pågår 25/5-18/8 2019
Plats: Norrtälje konsthall. Fri entré.

Sara Möller