Bibliotek

Språk Språk

Skriv ut och kopiera

Skriv ut

För att skriva ut behöver du logga in på någon av bibliotekens lånedatorer. Lånedatorer finns på biblioteken i Norrtälje, Rimbo, Hallstavik och Väddö. För att logga in behöver du ett bibliotekskort eller en tillfällig inloggning, läs mer i avsnittet Låna datorer och internet. Du kan inte skriva ut från din egen dator eller surfplatta.

När du skickat ditt dokument till utskrift måste du klicka OK på de två rutor som dyker upp. På den första står det vad utskriften kommer att kosta och på den andra rutan står det att du ska kontakta personal. Gå då till närmsta informationsdisk och berätta för personalen att du har skrivit ut något. Personalen godkänner din utskrift och den kommer ut i en skrivare vid informationsdisken.

Du kan endast skriva ut i svartvitt från bibliotekens lånedatorer. Kontakta personalen om du behöver färgutskrifter eller större format än A4. Att skriva ut en svartvit A4-sida kostar 3 kronor, färg kostar 6 kronor. En A3-sida i svartvitt kostar 4 kronor och en i färg kostar 8 kronor.

Kopiera

På stadsbiblioteket i Norrtälje kan du köpa ett kopieringskort som du sedan fyller på med den summa som du vill kopiera för. Du kan kopiera i svartvitt eller färg och i A4- eller A3-format. Du kan även kopiera på Rimbos, Hallstaviks och Väddös bibliotek.

Att kopiera en svartvit A4-sida kostar 3 kronor, färg kostar 6 kronor. En A3-sida i svartvitt kostar 4 kronor och en i färg kostar 8 kronor. Du får inte kopiera på medtaget papper utan måste använda det papper som finns i bibliotekens kopiatorer.

Skanna

Att skanna kostar 10 kronor per tillfälle. Du kan skanna på stadsbiblioteket i Norrtälje, på Biblioteksbussen samt på biblioteken i Rimbo, Hallstavik och Väddö. Kontakta personalen så hjälper vi dig. Det inskannade dokumentet skickas till din mejladress.

Faxa

Du kan skicka fax från stadsbiblioteket i Norrtälje, både inrikes eller utrikes. Det kostar 10 kronor att skicka ett fax inrikes och 20 kronor utrikes. Kontakta personalen så hjälper vi dig.