Bibliotek

Språk

Skriv ut och kopiera

Låna dator på plats och utskrift under pandemi när bibliotekets lokaler är stängda

Du som bor i Norrtälje kommun kan låna en dator i bibliotekets lokal (På stadsbiblioteket, Rimbo, Väddö och på Hallstaviks bibliotek) i högst 30 minuter, för att uträtta viktiga och skyndsamma ärenden på egen hand.

Du behöver boka din datortid i förväg. Det är endast tillåtet att boka 1 tid i veckan. Vi erbjuder inga spontanbesök/drop-in. Kontakta biblioteket för att boka in din tid och få mer information om ingång. Här hittar du telefonnummer till respektive bibliotek.

Det är kostnadsfritt att låna datorn och det är självservice som gäller. Datorn har Office Libre och internetuppkoppling. Du kan göra utskrifter (A4, svartvitt eller färg). Utskrifter kostar 3 kr/sida (svartvitt) eller 6 kr/sida (färg). De betalas direkt när du skriver ut via Princh och med kontokort (ingen betalning över disk). Ring personalen för att få dina papper när det står att utskriften är klar.

Tack för att du stannar hemma om du har minsta förkylningssymtom eller känner dig sjuk så att vi tillsammans kan bidra till minskad smittspridning!

Skriv ut

På stadsbiblioteket, Rimbo, Väddö och på Hallstaviks bibliotek kan du skriva ut på bibliotekens lånedatorer, mobil, surfplatta eller bärbar dator. Tydligt informationsmaterial och QR-kod finns på plats på respektive bibliotek som berättar mer om de olika utskriftsmöjligheterna nedan.

 

Skriva ut från lånedator

För att skriva ut från lånedator på biblioteket behöver du logga in antingen med ditt bibliotekskortsnummer/personnummer. Läs mer i avsnittet Låna datorer och internet.

Öppna dokumentet som du vill skriva ut på datorn. Välj ”Skriv ut” och godkänn. Kontrollera dina utskriftsinställningar i fönstret och betala via datorn med betalkort eller välj att kontakta personal som godkänner din utskrift. Betalar du med kort så skrivs utskriften ut direkt efter betalningen genomförts.

Skriva ut från bärbar dator

Öppna webbläsaren (det kan vara problem med Internet Explorer så välj gärna annan t ex Firefox, Safari eller Google Chrome) och gå till print.princh.com. Välj dokument och skrivar-id. Välj önskade utskriftsinställningar. Betala via datorn med betalkort. Utskriften skrivs då ut direkt.

Skriva ut från mobil och surfplatta

Installera Princh-appen på iOS eller Android. Öppna dokumentet och dela det med Princh-appen. Betala via mobil med betalkort. Välj skrivar-id eller scanna QR-kod och kontrollera utskriftsinställningar. Följande olika skrivarID finns:
Norrtälje stadsbibliotek 100657
Hallstaviks bibliotek 100658
Rimbo bibliotek 100660
Väddö bibliotek 100661

Att skriva ut en svartvit A4-sida kostar 3 kronor, färg kostar 6 kronor. En A3-sida i svartvitt kostar 4 kronor och en i färg kostar 8 kronor.

Kopiera

På stadsbiblioteket i Norrtälje kan du köpa ett kopieringskort som du sedan fyller på med den summa som du vill kopiera för. Du kan kopiera i svartvitt eller färg och i A4- eller A3-format. Du kan även kopiera på Rimbos, Hallstaviks och Väddös bibliotek.

Att kopiera en svartvit A4-sida kostar 3 kronor, färg kostar 6 kronor. En A3-sida i svartvitt kostar 4 kronor och en i färg kostar 8 kronor. Du får inte kopiera på medtaget papper utan måste använda det papper som finns i bibliotekens kopiatorer.

Skanna

Att skanna kostar 10 kronor per tillfälle. Du kan skanna på stadsbiblioteket i Norrtälje, på Biblioteksbussen samt på biblioteken i Rimbo, Hallstavik och Väddö. Kontakta personalen så hjälper vi dig. Det inskannade dokumentet skickas till din mejladress.

Faxa

Du kan skicka fax från stadsbiblioteket i Norrtälje, både inrikes eller utrikes. Det kostar 10 kronor att skicka ett fax inrikes och 20 kronor utrikes. Kontakta personalen så hjälper vi dig.