Bibliotek

Språk Språk

Skriv ut och kopiera

Skriv ut

Utskrift på biblioteket i Hallstavik

För att skriva ut i Hallstavik behöver du logga in på någon av bibliotekets lånedatorer. För att logga in på lånedator behöver du ett bibliotekskort eller en tillfällig inloggning, läs mer i avsnittet Låna datorer och internet.

När du skickat ditt dokument till utskrift måste du klicka OK på de två rutor som dyker upp. På den första står det vad utskriften kommer att kosta och på den andra rutan står det att du ska kontakta personal. Gå då till närmsta informationsdisk och berätta för personalen att du har skrivit ut något. Personalen godkänner din utskrift som kommer ut i en skrivare vid informationsdisken.

Du kan endast skriva ut i svartvitt från bibliotekens lånedatorer. Kontakta personalen om du behöver färgutskrifter eller större format än A4. Att skriva ut en svartvit A4-sida kostar 3 kronor, färg kostar 6 kronor. En A3-sida i svartvitt kostar 4 kronor och en i färg kostar 8 kronor.

Utskrift på Norrtälje stadsbibliotek, Rimbo och Väddö bibliotek

På stadsbiblioteket, Rimbo och på Väddös bibliotek kan du skriva ut på bibliotekens lånedatorer, mobil, surfplatta eller bärbar dator. Tydligt informationsmaterial och QR-kod finns på plats på respektive bibliotek som berättar mer om de olika utskriftsmöjligheterna nedan.

Skriva ut från lånedator

För att skriva ut från lånedator på biblioteket behöver du logga in antingen med ditt bibliotekskortsnummer/personnummer eller en tillfällig inloggning, läs mer i avsnittet Låna datorer och internet.

Öppna dokumentet som du vill skriva ut på datorn. Välj ”Skriv ut” och godkänn. Kontrollera dina utskriftsinställningar i fönstret och betala via datorn med betalkort eller välj att kontakta personal på plan 2 som godkänner din utskrift. Betalar du med kort så skrivs utskriften ut direkt efter betalningen genomförts.

Skriva ut från bärbar dator

Öppna webbläsaren och gå till print.princh.com. Välj dokument och skrivar-id. Välj önskade utskriftsinställningar. Betala via datorn med betalkort. Utskriften skrivs då ut direkt.

Skriva ut från mobil och surfplatta

Installera Princh-appen på iOS eller Android. Öppna dokumentet och dela det med Princh-appen. Välj skrivar-id eller scanna QR-kod och kontrollera utskriftsinställningar. Betala via mobil med betalkort.

Att skriva ut en svartvit A4-sida kostar 3 kronor, färg kostar 6 kronor. En A3-sida i svartvitt kostar 4 kronor och en i färg kostar 8 kronor.

Kopiera

På stadsbiblioteket i Norrtälje kan du köpa ett kopieringskort som du sedan fyller på med den summa som du vill kopiera för. Du kan kopiera i svartvitt eller färg och i A4- eller A3-format. Du kan även kopiera på Rimbos, Hallstaviks och Väddös bibliotek.

Att kopiera en svartvit A4-sida kostar 3 kronor, färg kostar 6 kronor. En A3-sida i svartvitt kostar 4 kronor och en i färg kostar 8 kronor. Du får inte kopiera på medtaget papper utan måste använda det papper som finns i bibliotekens kopiatorer.

Skanna

Att skanna kostar 10 kronor per tillfälle. Du kan skanna på stadsbiblioteket i Norrtälje, på Biblioteksbussen samt på biblioteken i Rimbo, Hallstavik och Väddö. Kontakta personalen så hjälper vi dig. Det inskannade dokumentet skickas till din mejladress.

Faxa

Du kan skicka fax från stadsbiblioteket i Norrtälje, både inrikes eller utrikes. Det kostar 10 kronor att skicka ett fax inrikes och 20 kronor utrikes. Kontakta personalen så hjälper vi dig.