Museer

Språk

Här-är-du

Tillgängligt landskap

Spännande berättelser – både på plats och i din egen mobiltelefon.

Projektet ”Tillgängligt landskap åt alla” syftar till att alla personer och därmed även personer med funktionsnedsättning ska kunna besöka och uppleva utvalda besöksmål. Tillgängligt landskap gör det lätt att besöka, upptäcka och njuta av kulturhistoriskt spännande platser i Stockholms län. Med ljudguider som du kan lyssna på direkt i din mobiltelefon blir upplevelsen både bekväm och stark. Alla ljudguiderna är anpassade för synsvaga och går lyssna på i mobilen och att ladda ner till din MP3-spelare. Platserna går att besöka med rullstol och barnvagn.

Tre av de tio platser som ingått i projektet finns i Norrtälje kommun; Läs in QR-koden för att komma direkt till ljudguiderna med din mobiltelefon.Pythagoras industrimuseum, Edsbro masugn och Roslagens sjöfartsmuseum. Du hittar länkar till ljudguiderna om dessa platser här nedanför. Du kan också läsa in den här QR-koden för att få upp ljudguiderna i din mobiltelefon.

Projektet Tillgängligt landskap åt alla var ett samarbete mellan Stockholms läns museum och bland andra Sveriges Hembygdsförbund, Pythagoras, Edsbro Hembygdsförening samt Norrtälje kommun. Läs mer om projektet genom att klicka här.