Bibliotek

Språk

Gör mer med ditt bibliotekskort!

Vill du komma ihåg alla böcker du läst och lånat på Norrtälje bibliotek? Då ska du spara din lånehistorik här på kultur.norrtalje.se!

Gör såhär för att sätta igång tjänsten Min lånehistorik:
Logga in med ditt personnummer (10 siffror) och din pinkod (4 siffror). Gå till Mina sidor och därefter till Mina uppgifter. Klicka på den översta rubriken Användaruppgifter för (ditt namn). Klicka i rutan Spara min lånehistorik. Dina lån börjar nu sparas och blir synlig i en lista under på sidan Min lånehistorik.

Det är bara du som kan se dessa uppgifter när du är inloggad på Norrtälje biblioteks webbplats, din lånehistorik är inte synlig i bibliotekspersonalens system.

Alla låntagare på Norrtälje bibliotek kan sätta betyg eller recensera böcker du har läst. Du kan också spara dina sökningar på böcker eller lägga böcker du vill läsa senare i en minneslista. För att använda dessa funktioner måste du först logga in på bibliotekets webbplats.

Genom att betygsätta dina böcker bygger du med tiden upp en lista över alla böcker du har läst, du hittar en lista på alla böcker du betygsatt eller recenserat under menyfliken Mina sidor, därefter under Mina bidrag.

Biblioteken i Norrtälje har en så kallad Arena-webbplats, vilket gör att den hänger samman med många andra bibliotek runtom i Sverige. Därför kan du se recensioner gjorda av biblioteksanvändare i exempelvis Norrköping eller Lund. På samma sätt blir dina recensioner och betyg synliga för tusentals personer. Så passa på att tipsa andra om böcker du tycker riktigt bra om, eller varna om böcker som inte var värd din tid.

Du kan också få meddelande om när biblioteken får in nya böcker av författare du tycker om eller ämnen du är intresserad av. Det kallas Nyhetsservice. Så här gör du för att sätt igång funktionen: sök i katalogen efter till exempel en författare du tycker om. Klicka på symbolen för Spara sökning ovanför listan med böcker, den ser ut som en diskett. Nu kan du namnge din sökning. Klicka i rutan där det står Meddela mig om nya titlar. Du kan välja att få meddelandet skickat till Mina meddelanden på bibliotekens webbplats eller till din e-post.

Du kan även sätta så kallade taggar på böcker och annat i katalogen. Att sätta en tagg innebär att du kopplar ett ord till boken som gör det lättare för andra biblioteksanvändare att hitta den. Om du till exempel har läst en rolig bok kan du sätta taggen humor på den.